Dr. Fauci a fost invitat miercuri seara la emisiunea „Newsroom” de la CNN, unde a afirmat că al doilea val al epidemiei nu mai este inevitabil.

„Vorbim adesea despre posibilitatea unui al doilea val, sau o a doua epidemie când relaxezi”, a spus Fauci. „Nu trebuie să acceptăm acest lucru ca fiind inevitabil.”

„Mai ales”, a continuat el, „când oamenii încep să se gândească la toamnă.  Vreau ca oamenii să înțeleagă, acest lucru s-ar putea întâmpla, dar nu este inevitabil.”

Fauci a recunoscut că se simte tot mai optimist pe zi ce trece și a insistat asupra faptului că capacitatea crescută a Statelor Unite de a face teste întărește răspunsul dat COVID-19.

El a subliniat că un al doilea val este perfect evitabil dacă Statele Unite sunt capabile să aibă „forța de muncă, sistemul și voința să facă o serie de lucruri, precum identificarea clară și efectivă, izolarea și depistarea contactelor”.

În aprilie, Fauci insista asupra faptului că al doilea val al epidemiei este inevitabil.

Într-un interviu pentru canalul MSNBC, el a declarat: „Este inevitabil ca virusul să se întoarcă în sezonul viitor… Când se va întoarce, de modul în care ne vom descurca va depinde soarta noastră.”

De asemenea, la CNN, Fauci a afirmat că americanii ar trebui să poarte măști pentru a-i proteja pe ceilalți, dar și pentru a arăta că se conformează.

„Vreau să mă protejez și să-i protejez și pe alții (purtând mască), dar și pentru că vreau să fie un simbol pentru oameni, care să vadă că este genul de lucruri pe care trebuie să le facă.”

Fauci a recunoscut că purtarea măștii nu este 100% eficientă, dar a afirmat că este un gest care arată „respect” față de ceilalți.