Evenimentul Zilei > Actualitate > De ce n-au găsit-o pe Alexandra? Ultima reacție a STS. Alertă
De ce n-au găsit-o pe Alexandra? Ultima reacție a STS. Alertă

De ce n-au găsit-o pe Alexandra? Ultima reacție a STS. Alertă

Prim-adjunctul STS, general de brigadă Sorin Bălan, a declarat astăzi că în data de 25 iulie au fost procesate corect apelurile la 112 ale Alexandrei din punct de vedere legislativ şi operaţional. Declaraţia a fost făcută în faţa Comisiei de Apărare a Camerei Deputaţilor.
Astăzi, în faţa Comisiei pentru Apărare a Camerei Deputaţilor, a declarat următoarele: „În primul rând, o să prezentăm înregistrările celor trei apeluri de urgenţă ale minorei la 112 şi ale altor înregistrări la 112 în legătură cu acest caz. Vom prezenta fluxul operaţional în cazul celor trei apeluri, vom realiza prezentarea analizei modului de operare conform legislaţiei în vigoare la nivelul STS, conform OUG 34/2008”, a spus Sorin Bălan.
Vom face referire la funcţionalitatea tehnică a sistemului 112 în zilele de 25 şi 26 iulie. Având în vedere că toate aceste informaţii sunt clasificate şi că urmează să prezentăm un raport în CSAT, aş avea rugămintea să-mi permiteţi să nu răspund la întrebări şi să prezent concluziile ultimelor două puncte”, a declarat prim-adjunct al Directorului General de brigadă ing. Ionel-Sorin Bălan în faţa comisiei.
În sistemul informatic 112 nu s-au înregistrat disfuncţionalităţi
Din punct de vedere tehnic, din interogarea registrelor de sistem, rezultă clar faptul că în sistemul informatic 112 nu s-au înregistrat disfuncţionalităţi, echipamentele informatice au funcţionat normal, după cum rezultă din verificările tehnice ale sistemelor informatice”, subliniază prim-adjunctul STS.
Apelurile au fost procesate CORECT
Sistemul nu a generat erori de funcţionare pe perioada operării apelurilor de urgenţă efectuate de către apelantă, din punct de vedere operaţional. Din punctul de vedere al analizei modului de gestionare a celor trei apeluri de urgenţă din data de 25 iulie, coroborat cu prevederile OUG 34/2008, ale manualului de operare, putem concluziona foarte clar că cele trei apeluri au fost procesate corect din punct de vedere legislativ şi operaţional”, a adăugat Bălan, citat de Agerpres.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News