Evenimentul Zilei > Actualitate > Bal caritabil pentru copiii cu autism: Horia Vârlan a licitat pentru tabloul Simonei Pătruleasa
Bal caritabil pentru copiii cu autism: Horia Vârlan a licitat pentru tabloul Simonei Pătruleasa

Bal caritabil pentru copiii cu autism: Horia Vârlan a licitat pentru tabloul Simonei Pătruleasa

Asociația „Învingem autismul” a organizat, aseară, primul bal de caritate în vederea strângerii de fonduri pentru copiii cu autism. Au fost strânse 30.000 de euro, în bani, produse și servicii.

La „Balul Albastru” au participat, aseară, în jur de 100 de persoane, care au licitat pentru diferite obiecte de culoare albastră oferite de mai multe vedete.
Butonii lui Virgil Ianțu, care au avut un preț de pornire de 150 de lei, s-au licitat pentru 800 de lei.  Simona Pătruleasa a oferit pentru acest eveniment un tablou pictat de ea, numit „Lacul cu nuferi”. Dacă licitația a pornit de la 550 de lei, maestrul bucătar Horia Vârlan a adjudecat pictura pentru 2010 lei.
O colecție de 16 filme ale lui Sergiu Nicolaescu, donată chiar de regizor, a fost cumpărată pentru 850 de lei.
Cel mai mult s-a licitat pentru un colier de turcoaze, purtat la „Balul Albastru” de Manuela Hărăbor. Un domn a oferit 5.000 de lei, prețul de pornire fiind de 400 de lei.
Pentru licitația de la bal au mai oferit obiecte creatorul Mihai Albu, Raluca Moianu, Elena Merișoreanu, Kinga Varga, Adriana Muraru, Liza Panait, Dana Săvuică, Malvina Cervenschi și Maria Radu.
La eveniment au fost strânse 30.000 de euro, în bani, produse și servicii, care vor fi folosite la desfășurarea unui program național pentru îmbunătățirea integrării copiilor cu autism în școală și pentru susținerea Centrului Multifuncțional de Intervenții al Asociației Învingem Autismul, centru în care 23 de copii diagnosticați cu autism au parte de sprijin specializat.