Evenimentul Zilei > International > Bahrain: Israelul are dreptul să răspundă atacului iranian
Bahrain: Israelul are dreptul să răspundă atacului iranian

Bahrain: Israelul are dreptul să răspundă atacului iranian

Ministrul de Externe din Bahrain, stat situat în Golful Persic, a reiterat faptul că, atât timp cât Iranul se folosește de forțele sale armate și de rachete pentru a încerca să destabilizeze regiunea, "este dreptul oricărei țări din regiune, inclusiv a Israelului, să se apere prin distrugerea surselor respectivului pericol".

Un oficial de rang înalt din Bahrain susține ceea ce consideră că este "dreptul" Israelului de a se apăra, după ce Statul Evreu a lansat o serie de atacuri asupra unor ținte militare din Siria, săptămâna aceasta.
 
Ministrul de Externe al Bahrainului, Khalid bin Ahmed Al Khalifa, a postat joi pe Twitter textul citat mai sus.

Israelul susține că o serie de atacuri cu rachete, lansate de către forțele iraniene prezente în Siria asupra pozițiilor sale din Înălțimile Golan au determinat reacția militară a statului evreu. Iranul nu a comentat cu privire la aceste acuzații.

Bahrain, un apropiat aliat al SUA, vede Iranul ca pe o amenințare regională. Micul stat insular și-a acuzat vecinul din Golful Persic de înarmarea și pregătirea unor militanți șiiți din Bahrein cu scopul de a destabiliza țara cu majoritate sunnită. De asemenea, Bahrain a salutat decizia președintelui Donald Trump de a se retrage din acordul nuclear cu Iranul.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: