Bafta, Romania!

Bafta, Romania!

Tragerea la sorti a grupelor pentru Campionatul European are loc astazi, de la ora 13.00, in direct la TVR 1. Tricolorii fac parte din urna a treia valorica.

Pentru nationala de fotbal a Romaniei, turneul final al Campionatului European, intrecere care va avea loc in perioada 7-29 iunie 2008, pe arenele din Austria si Elvetia, incepe, teoretic, astazi, odata cu tragerea la sorti a grupelor.

Calificati dupa opt ani la o mare competitie, tricolorii au fost repartizati in urna a treia valorica, urmand sa-si afle adversarele in jurul amiezii. Suporterii nationalei vor fi cu ochii atintiti, incepand cu ora 13.00, pe TVR 1, postul public urmand sa transmita in direct tragerea la sorti. Cert este doar ca Romania nu va intalni in faza grupelor Germania, Portugalia si Spania, nationale care fac parte, la randul lor, din urna a treia.

„Comando” pentru tara

Ne puteți urmări și pe Google News

La Lucerna, Romania e reprezentata de un „comando” alcatuit din Mircea Sandu (presedintele FRF), Ionut Lupescu (director general) si Florin Prunea (ministrul de „externe”), carora le fac umbra cativa „trepadusi” federali.

La „Casa Fotbalului” s-au tras obloanele si a fost pus lacatul pe usa. Nici Bela Kassai, omul care, de obicei, ramanea acasa pentru a „uda florile”, si nici Mircea Mihail, cel care se ocupa de protocol, n-au ratat ocazia unei plimbari relaxante in orasul strajuit de Muntii Alpi. Pentru Euro 2008, federatia n-a stabilit niciun obiectiv oficial. „Primul pas este sa trecem de grupe. Apoi, mai vedem, este discursul sefilor de la „Casa Fotbalului”.

Piturca vrea sa jucam in Austria

Selectionerul Victor Piturca a declarat ca viseaza la titlul continental, dupa modelul Greciei, care a cucerit laurii in 2004, desi nimeni nu-i dadea vreo sansa la victoria finala. „Nu cred ca ar fi bine sa avem obiectiv pentru Euro. Putem castiga titlul, dar la fel de bine ne putem intoarce cu infrangeri pe linie”, a intors-o Piturca. „As vrea sa disputam meciurile din grupa in Austria, fiindca este o tara mai apropiata de Romania decat Elvetia, iar suporterii ar putea ajunge mai usor”, spera ieri Piti.