Evenimentul Zilei > International > „Badantă” româncă arestată. O maltrata constant pe bătrâna de care trebuia să aibă grijă
„Badantă” româncă arestată. O maltrata constant pe bătrâna de care trebuia să aibă grijă

„Badantă” româncă arestată. O maltrata constant pe bătrâna de care trebuia să aibă grijă

Este incredibil ce a putut face o ”badantă” româncă cu femeia de care trebuia să aibă grijă. Nu a știut că în casă erau instalate camere de supraveghere.

O anchetă a polițiștilor italieni a început marți, 22 ianuarie, în urma plângerii depuse de fiul bătrânei, îngrijorat de unele vânătăi și de o schimbare bruscă a stării de spirit a femeii în vârstă, deja grav bolnavă. Italianul din Ostuni (provincia Brindisi, Puglia), angajase ca ”badantă” o româncă de 51 de ani, să aibă grijă de mama sa, o femeie de 91 de ani. S-a dovedit că, în loc să îngrijească bătrâna, românca o bătea în mod constant.

În casă au fost instalate, de către polițiști, camere de supraveghere, care au filmat întreaga oroare. Scene de o violență ieșită din comun au fost surprinse.  Românca o împingea, o pălmuia, o insulta. După ce au văzut imaginile, polițiștii secției de poliție din Ostuni au arestat-o pe îngrijitoarea de 51 de ani.

Filmele vizualizate de anchetatori sunt dramatice. Într-un videoclip, românca este filmată în timp ce o bate violent pe pensionară, obligată să se deplaseze cu ajutorul unui cadru, în timp ce o ajuta să se îmbrace. Mai mult, îngrijitoarea, angajată de la începutul anului, îi adresa bătrânei doar invective și ofense. Anchetatorii au reușit să colecteze, în numai câteva zile, probe suficiente pentru a o trimite pe româncă în fața instanței.

Femeia a fost arestată preventiv și se află la Penitenciarul din Lecce.

Sursa: Gazeta Românească