Evenimentul Zilei > Actualitate > Bacău. Copilul care şi-a ucis tatăl pentru a-şi proteja mama, arestat preventiv
Bacău. Copilul care şi-a ucis tatăl pentru a-şi proteja mama, arestat preventiv

Bacău. Copilul care şi-a ucis tatăl pentru a-şi proteja mama, arestat preventiv

Băiatul de 16 ani, din Bacău, care şi-a ucis tatăl și apoi i-a îngropat trupul în curtea casei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El l-a lovit până la moarte ca să-şi apere mama, au spus surse din anchetă.

Vecinii ar fi sesizat dispariţia bărbatului şi au alertat autorităţile. Adolescentul ar fi comis crima în urmă cu zece zile, în timpul unui conflict între părinţi. Băiatul de 16 ani ar fi intervenit între ei şi a început să-şi lovească tatăl.

Mama băiatului a declarat pentru Observator.tv că soțul ei  o agresa frecvent.  Ea a povestit anchetatorilor că în acea zi bărbatul  a săit la ea și  aluat-o la bătaie. ”M-a pălmuit, după care a sărit băiatul ca să nu mă bată. După care s-a întors la el soţul şi a început să-l lovească cu capul. Că avea obicei să dea cu capul”.

Anchetatorii au găsit trupul bărbatului îngropat în curtea casei, după ce mai mulţi vecini au sesizat dispariţia lui. Chiar fiul minor a ascuns cadavrul, au spus anchetatorii.

Pe lângă minorul de 16 ani, cei doi soţi mai au doi copii de un an şi trei luni şi de 10 ani. Ambii au fost preluaţi de Protecţia Copilului Bacău.

”Aceştia beneficiază de servicii într-o familie de asistenţi maternali profesionişti, iar băieţelul de 10 ani beneficiază de consiliere psihologică pentru că nu ştim în acest moment cât de afectat este el de situaţia creată”  a declarat Irina Avorniciței, de la Protecția Copilului Bacău.

Adolescentul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru omor.