Evenimentul Zilei > Actualitate > BACALAUREAT în condiții SPECIALE din cauza CANICULEI
BACALAUREAT în condiții SPECIALE din cauza CANICULEI

BACALAUREAT în condiții SPECIALE din cauza CANICULEI

Mâine încep probele scrise ale examenului de bacalaureat, Ministerul Educației anunțând condiții speciale pentru vremea caniculară.

Mâine încep probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, cu proba de Limba și literatura română. Examenele se vor desfășura în condiții speciale datorită caniculei, reprezentanții ministerului Educației anunțând măsuri speciale pentru desfășurarea examenelor în condiții bune.

Ministrul Pavel Năstase a anunțat aceste măsuri: "În acest sens, în sălile de examen trebuie asigurată o climatizare corespunzătoare, în funcţie de posibilităţile şi dotările spaţiilor respective, dar şi apă potabilă atât pentru profesorii din comisii, cât şi pentru candidaţi. De asemenea, la nivelul tuturor centrelor de examen trebuie să existe asistenţă medicală permanentă".

Condițiile de temperatură și hidratare trebuie să fie suficiente pentru cele trei ore, cât este timpul necesar redactării lucrărilor din momentul deschiderii subiectelor. Pentru examenul de anul acesta, sunt operative 439 centre de examinare, cu peste 135.000 de candidați înscriși.