Evenimentul Zilei > Actualitate > BACALAUREAT 2015. Astăzi se defăşoară proba obligatorie a profilului: MATEMATICĂ şi ISTORIE
BACALAUREAT 2015. Astăzi se defăşoară proba obligatorie a profilului: MATEMATICĂ şi ISTORIE

BACALAUREAT 2015. Astăzi se defăşoară proba obligatorie a profilului: MATEMATICĂ şi ISTORIE

SUBIECTE ISTORIE BACALAUREAT 2015. Absolvenţii de clasa a XII-a vor susţine astăzi examenul scris la proba obligatorie a profilului: matematică sau istorie, în funcţie de profilul urmat în timpul liceului. EVZ şi PORTAL.EDU.RO vă prezintă şi astăzi SUBIECTE ISTORIE, BACALAUREAT 2015. Rămâneţi pe evz.ro pentru a afla cele mai interesante informaţii despre BAC 2015: subiecte, rezolvări, calendar, rezultate.

Subiecte Bacalaureat 2015 MATEMATICĂ şi ISTORIE. Examenul de Bac 2015 continuă miercuri, 1 iulie, cu proba scrisă obligatorie a profilului urmat de elevi la liceu. 

Elevii susţin examenul la Matematică sau Istorie. Cei care susţin proba scrisă obligatorie a profilului la matematică vor primi subiecte diferenţiat după cum urmează: Matematică-InformaticăPedagogicŞtiinţele Naturii şi Tehnologic.

BACALAUREAT 2015. SUBIECTE MATEMATICĂ, proba obligatorie a profilului

BACALAUREAT 2015. SUBIECTE ISTORIE, proba obligatorie a profilului

Metodologia de organizare a examenului arată că la proba scrisă la disciplina matematică sunt evaluate competenţele dezvoltate pe parcursul învăţământului liceal, în conformitate cu programele şcolare pentru clasele a IX-a – a XII-a, în vigoare pentru absolvenţii promoţiei 2015. Subiectele date la Matematică vor evalua ceea ce au învăţat elevii în cei patru ani de liceu, dar şi cât de bine cunosc programa pentru examenul de bacalaureat.

La Matematică, elevii primesc trei subiecte, notate cu câte 30 de puncte fiecare, toate fiind obligatorii. Pentru toate cele trei subiecte elevii vor fi punctaţi pentru capaitatea lor de rezolvare a problemelor date. Candidatul este punctat şi dacă rezolvă parţial fiecare cerinţă. Baremul publicat de Edu.ro arată că se punctează corespunzător oricare altă metodă de rezolvare corectă a problemei.

Subiecte Bacalaureat 2015 matematică. Pentru prima dată lucrările se corectează în alte judeţe

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Bacalaureat 2015 se desfăşoară în 520 de centre de examinare şi 146 de centre de evaluare.  De asemenea, ministrul a anunţat că lucrările de la Bacalaureat 2015 vor fi corectate în alt judeţ decât în cel în care este susţinut examenul. Ca urmare, perioada de corectare a lucrărilor va fi prelungită cu o zi. Elevii vor afla primele rezultate pe 7 iulie, şi nu pe 6 iulie, aşa cum era prevăzut iniţial.

Subiecte Bac 2015 matematică. Baremele se publică după ora 15:00

Ministerul Educaţiei Naţionale va publica, în fiecare zi de examen, începând cu ora 15:00, subiectele şi baremele de evaluare pentru proba de Limba şi literatura română – E)a) din cadrul Bacalaureatului 2015.  Ministerul Educaţiei a publicat pe Edu.ro modele de subiecte pentru fiecare profil în parte.

Subiecte Bacalaureat 2015 matematică. Ce criterii trebuie să îndeplinească subiectele de la Bac 2015

Subiectele pentru probele scrise de examen se elaborează de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi se stabilesc ţinându-se seama de următoarele criterii:

a) să fie în concordanţă cu programele şcolare şi cu programele de bacalaureat, aprobate şi publicate de Ministerul Educaţiei;

b) să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi abstractizare din partea candidaţilor;

c) să asigure o cuprindere echilibrată a materiei studiate, să aibă grad de complexitate corespunzator conţinutului programelor de Bac, pentru a fi tratate în timpul stabilit, să solicite demonstrarea compeţentelor prevăzute în aceste programe;

d) să permită tratarea lor în timpul acordat candidaţilor pentru rezolvare la probele scrise: 3 ore;

Baremele de evaluare şi de notare la Bacalaureat 2015 se elaborează de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare astfel încât să se asigure unitatea de evaluare la nivel naţional.

Subiecte Bacalaureat 2015 ISTORIE

FSLI consideră că prin schimbarea modalităţii de corectare a lucrărilor nu va mai exista nicio suspiciune nici asupra rezultatelor finale ale examenului de bacalaureat, nici asupra profesorilor care corectează.

”O supraveghere care să nu permită elevilor să se inspire în timpul examenului şi această procedură propusă vor conduce la o evaluare obiectivă a celor care susţin examenul de bacalaureat. Această modalitate de corectare a lucrărilor va elimina posibilitatea ca anumiţi elevi să fie favorizaţi”, a precizat preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

Barem Bacalaureat 2015 Istorie. Ministerul Educaţiei Naţionale publică în jurul orei 15.00, pe site-ul www.subiecte2015.edu.ro, variantele de subiecte şi baremele de evaluare pentru toate probele din cadrul Bacalaureatului 2015.

BACALAUREAT 2015, prezentat de evz.ro şi subiecte2015.edu.ro:
SUBIECTE, CALENDAR, REZOLVARI, REZULTATE, CONTESTATII

Bacalaureat 2015, calendar

29 iunie 2015    Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă
30 iunie 2015    Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
1 iulie 2015        Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
3 iulie 2015        Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
6 iulie 2015        Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
6 iulie 2015        Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
7 – 9 iulie 2015   Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie 2015      Afişarea rezultatelor finale

La sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului s-au înscris 168.945 de absolvenţi, cu peste 7.000 mai mulţi decât în aceeaşi sesiune a anului trecut. Cei mai mulţi dintre candidaţii înscrişi, respectiv 163.462, au absolvit liceul la forma de învăţământ zi, 2.943 au urmat cursurile liceale la seral şi 2.540 la frecvenţă redusă, potrivit Ministerului Educaţiei.

Bacalaureat 2015 a început pe 8 iunie, cu probele orale şi de competenţe, care s-au încheiat în 26 iunie. La aceste probe, candidaţii au primit calificative, care nu le vor afecta media la bacalaureat. Candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale au refuzat să răspundă sau să rezolve subiectele propuse, nu pot participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susţinut probele orale.

Citeşte şi: BACALAUREAT 2015. Astăzi, proba scrisă la LIMBA ROMÂNĂ. Totul despre BAC 2015. Subiecte, rezultate, stiri. „Corectarea lucrărilor în alt județ este o măsură nebunească!”

Probele scrise de la Bacalaureat de anul acesta debutează sub semnul incertitudinii, introdusă de ordinul de ministru, prin care lucrările absolvenților de clasa a XII-a vor fi corectate în alt județ decât în acela în care se susține examenul. O parte a sindicatelor se tem de un eventual haos care va fi creat de punerea în practică a acestei măsuri.

 


REZULTATE BACALAUREAT 2015 edu.ro. Vezi notele din fiecare JUDEŢ

REZULTATE BAC 2015. Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2015, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate vineri, 10 iulie 2015. EVZ.RO vă prezintă rezultatele la examenul de Bacalaureat 2015 pe județe.Urmăreşte categoria specială BACALAUREAT 2015, EDU.RO & EVZ.RO!

Stiri despre: calendar Bac 2015, subiecte Bacalaureat 2015, barem de corectare Bac 2015, REZULTATE BACALAUREAT 2015, CONTESTATII si rezultate contestatii Bac 2015.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.