Este cea de-a doua campanie de selecţie demarată de instituţia condusă de Tudorel Toader pentru conducerea DNA, după ce ministrul Justiţiei a anunţat că niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi în prima rundă nu întruneşte condiţiile necesare.

„Am verificat de dimineaţă (n.r. – ieri) la Departamentul de Resurse Umane şi, până în clipa asta, când vorbim, nu s-a înscris niciun candidat”, a declarat Tudorel Toader, citat de Mediafax.

Potrivit programului anunţat de ministerul Justiţiei, lista candidaţilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare se va afişa la sediul ministerului şi va fi publicată pe pagina de Internet a acestuia pe 29 august 2018. Procurorii participanţi la selecţie urmează să susţină, în perioada 03 – 05 septembrie 2018, un interviu cu Tudorel Toader, iar rezultatele vor fi anunţate pe 6 septembrie.

După revocarea Laurei Codruţa Kovesi, interimatul la DNA a fost preluat de procurorul Anca Jurma.

Iniţial, pentru şefia DNA s-au înscris patru candidaţi, însă au fost respinşi pe 27 iulie, întrucât niciunul nu a îndeplinit condiţiile necesare.

„În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanțelor manageriale”, declara Tudorel Toader pe 27 iulie. Cei patru candidaţi respinşi au fost Florentina Mirică (şef secţie DNA), Elena Grecu (DNA Constanţa), Marius Iacob (adjunct DNA) şi Cristian Lazăr (adjunct Parchetul General).