Victoria Azarenka (locul 683 WTA) s-a calificat în optimile de finală de la Wimbledon, după victoria înregistrată în fața britanicei Heather Watson (102 WTA), scor 3-6, 6-1, 6-4, iar mai departe se va duela cu Simona Halep (2 WTA/favorită nr. 2). Triumful Azarenkăi din turul III a fost contestat de fosta tenismenă Kim Clijters, care o acuză pe viitoarea advesară a româncei că a trișat în timpul meciului cu Watson, după ce a discutat cu antrenorul în timpul meciului, deși regulamentul interzice acest lucru.

„Kim Clijsters a făcut niște supoziții și lumea crede acum că am făcut cine știe ce infracțiune, dar nu este adevărat, trebuie să fim serioași și să nu credem asta. Eu și când am voie și îmi permite regulamentul nu apelez la antrenor, sunt puține cazuri în care recurg la ajutorul lui. Sincer, nu înteleg de ce Kim Clijsters și oamenii vorbesc acum despre așa ceva. Eu fac parte din categoria jucătoarelor de tenis care se concentrează la meci și nu stă să se uite în tribune după antrenor. Sunt convinsă că se fac supoziții cae nu își au rostul. Sunt altele care stau doar cu ochii după antrenorul lor în timpul meciurilor și nimeni nu zice nimic despre ele”, s-a apărat Azarenka.

Victoria Azarenka a revenit de câteva luni în circuitul WTA, de la nașterea primului său copil. În ceea ce privește întâlnirile directe cu Halep, sportiva din Belarus conduce cu scorul de 2-1. Partida dintre Halep și Azarenka, din „optimile” de la Wimbledon, va avea loc luni.