Evenimentul Zilei > Politica > Avocatul lui Daniel Tudorache acuză fraudă după apariția imaginilor cu Clotilde Armand: „Sută la sută este ilegal”
Avocatul lui Daniel Tudorache acuză fraudă după apariția imaginilor cu Clotilde Armand: „Sută la sută este ilegal”

Avocatul lui Daniel Tudorache acuză fraudă după apariția imaginilor cu Clotilde Armand: „Sută la sută este ilegal”

Avocatul Mihai Drăgan, care îl reprezintă pe fostul primar Daniel Tudorache, a comentat imaginile în care o femeie care ar fi Clotilde Armand este prezentă în sala în care se sortează voturile, la alegerile locale din 2020.

Avocatul Mihai Drăgan susține că ceea ce a făcut Clotilde Armand reprezintă un demers ilegal, după cum relatează Antena 3. Drept urmare, a precizat acesta, intenționează să-i ceară procurorului Sorin Iașinovschi, care cercetează cazul, să înceapă urmărirea penală in personam.

„Sută la sută este ilegal. Candidații au dreptul să intre în biroul electoral de circumscripție, au dreptul să asiste, să observe numărarea, renumărarea orice fel de acțiune asupra voturilor, buletinelor de vot și proceselor verbale.

Nu au voie să intre în sala respectivă pentru ca altfel ar fi un haos. Nu au dreptul să intre în sala respectivă decât doar în mod excepţinal cu aprobarea unui membru al biroului și doar sub supraveghere a unei persoane, în caz excepțional a unui președinte de secție de post, şi asta dor dacă nu se găsește nu știu ce document”, a declarat avocatul Mihai Drăgan.

Daniel Tudorache

El a precizat că nimeni nu are dreptul să atingă materialele electorale ori să participe la sortarea voturilor.

„În nici un caz nimeni nu are dreptul să atingă materialele electorale, ori ceea ce vedem aici este sortarea voturilor ceea ce vedem aici este practic o fraudă. Somez public pe procurorul Iașinovschi să înceapă urmărirea penală im personam pentru că mai flagrant crezi si vedem acum nu există”, a spus Mihai Drăgan, avocatul fostului primar Daniel Tudorache.

Imaginile în care ar aparea Clotilde Armand

Mai multe imagini, în care ar apărea Clotilde Armand, înregistrate în camera în care au fost depuși sacii cu voturi, după alegerile locale la Primăria Sector 1 au fost date publicității de postul de televiziune România TV. Astfel, scandalul numărării voturilor de la Sectorul 1 pare să se reaprindă cu aceste imagini.

În imaginile difuzate, o persoană care seamănă cu Clotilde Armand care participă la sortarea buletinelor de vot.

Apariția noilor imagini au provocat o reacție din partea liderului PSD, Marcel Ciolacu.

„Fac un apel la procurori să emită mandatele de reținere pentru Clotilde Armand și soțul său. Aici nu ne jucam cu democrația unui stat. (…) Sunați la procurorul de serviciu al DNA. Aștept ca statul de drept să își facă datoria. Mă aștept sa vad un rezultat. Imaginile sunt clare. Orban ca prim ministru să răspundă despre cum a organizat alegerile. Alături de Ministrul de Interne. Nimeni nu mai poate ascunde acum ce s-a întâmplat la alegerile de la Sectorul 1”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a continuat pe Facebook

Ulterior, el a postat și un mesaj pe pagina sa de socializare în care a solicitat demisia lui Clotilde Armand.

„Demisia Armand! Și apoi pe mâna procurorilor! Poate acum înțelege toată lumea de ce Iohannis vrea cu orice preț desființarea SIIJ!!! Ce face SIIJ acum este să renumere voturile furate deja de Clotilde Armand?! Asta nu mai e o problemă a sectorului 1, ci a democrației romanești! Încă mai cred în puterea instituțiilor statului. Acum cetățenii trebuie să vadă că statul nu e slab. Le cer autorităților sa intervină și să deschidă de urgență o anchetă penală! Dacă nu se va interveni instituțional, vom folosi toate mijloacele politice pe care le avem la dispoziție.

Dreptatea trebuie facută! Le vom spune oamenilor că statul român e slab în fața abuzurilor și e nevoie de noi, cetățenii. Vom strânge semnături și o vom demite pe Armand! Iar toți politicienii, indiferent de partid, trebuie să ia atitudine!!! Să semnăm toate partidele un protocol și să strângem împreună semnăturile!!!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Reacția lui Clotilde Armand, pe Facebook

Și Clotilde Armand a reacționat după apariția imaginilor în care se spune că ar participa la sortarea buletinelor de vot. Aceasta a făcut-o într-o postare pe Facebook, precizând că persoana indicată nu este ea.

„Câteva precizări pentru televiziunele care difuzează imagini cu «Clotilde cu mâna pe voturi!» și spun că eu aș fi fost în camera respectivă din sediul BES 1: ghinion! Doamna respectivă indicată de avocatul lui Tudorache și de televiziunile de casă ale PSD nu sunt eu . Seamănă dar nu răsare.

Un nou fake-news grosolan a apărut simultan la televiziunile abonate la bănii primăriei până să ajung eu primar (RTV & A3), sunt încercări disperate ale lui Dan Tudorache și ale avocatului acestuia de a distrage atenția de la dosarele deschise de DNA.

De 9 luni se chinuie să zică că am furat voturile și nimeni nu-i crede. Pentru că Justiția nu minte. Nu am intrat niciodată în camera unde se numărau voturile, în imagini se vede clar că este vorba de o altă persoană. Nivelul știrilor false create de PSD a ajuns prea departe. Îi voi acționa în judecată pe toți cei care sunt părtași la manipularea aceasta grosolană.

Văd că s-a grăbit și președintele PSD cu concluziile. Îi dau un sfat prietenesc: Dle. Ciolacu, schimbați-vă ochelarii”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: