Evenimentul Zilei > Justitie > „AVOCATUL” INTERLOPILOR, cel mai periculos VIOLATOR în SERIE lovește din nou. PRINS în flagrant la cinci ani după ce a ABUZAT de mama unui procuror
„AVOCATUL” INTERLOPILOR, cel mai periculos VIOLATOR în SERIE lovește din nou. PRINS în flagrant la cinci ani după ce a ABUZAT de mama unui procuror

„AVOCATUL” INTERLOPILOR, cel mai periculos VIOLATOR în SERIE lovește din nou. PRINS în flagrant la cinci ani după ce a ABUZAT de mama unui procuror

Considerat „avocatul” interlopilor, un recidivist violator în serie a fost prins, în flagrant, în timp ce abuza sexual de o tânără, în aceeași noapte în care mai agresase o femeie. Iulian Fentzel și-a petrecut aproape jumătate din viață în închisoare. În 2014 el a fost condamnat la la 12 ani de închisoare pentru un abuz asupra mamei unui procuror, dar a fost eliberat condiționat în noiembrie 2018.

Vineri spre sâmbătă a fost o noapte șocantă pentru două tinere din București. În jurul orei 0.15, o femeie de 34 de ani a sesizat Secția 5 Poliție că a fost victim unui viol. Un individ a amenințat-o cu un cuțit la ieșirea din metrou a condus-o într-o baracă de pe un teren viran,  unde a fost agresată fizic si obligată să întrețină raporturi  sexuale cu acesta, transmite Poliția Capitalei.

Intrați în alertă, polițiștii din Sectorul 1 au reușit să stopeze un alt abuz sexual, tot în noaptea de 22/23 februarie a.c., Individul  a fost prins in flagrant de către polițiști, în timp ce agresa fizic o altă victimă, în varsta de 27 ani,  obligând-o să întrețină raporturi sexuale, într-o cladire dezafectată, de pe un alt teren viran, tot din sectorul 1. De asemenea, atacatorul ar fi deposedat victima de suma de 500 euro, bani ce au fost găsiți asupra sa în momentul depistarii. Suspectul a fost condus la Serviciul Investigații Criminale din cadrul Sectorului 1 Poliție , pe numele acestuia fiind deschis dosar penal pentru 2 infracțiuni de viol si tâlhărie calificată. Surse judiciare au dezvăluit că agresorul celor două femei este Iulian Fentzel, de 61 de ani, un recidivist eliberat condiționat din închisoare în luna noiembrie a anului 2018, dar pe recurs compensatoriu. El mai avea de executat un rest de pedeapsa peste 1000 de zile. Infractorul a fost reținut urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

A batjocorit o femeie în Vinerea Mare

Iulian Fentzel este poreclit printre pușcăriași cu numele de „Frențer”. Este considerat unul dintre cei mai cunoscuți violatori români,  cu un cazier impresionant, care și-a petrecut aproape jumătate din viață în închisoare. Cu toate că a fost închis pentru mai multe tipuri de infracțiuni, acesta este, totuși, cunoscut de anchetatori ca violator. Despre „Frențer”, anchetatorii știu că preferă femeile trecute de prima tinerețe și uneori ia cu el unele obiecte care aparțin victimelor. Ultima faptă a fost comisă în anul 2014, în parcul Crâng din Buzău, în Vinerea Mare, la numai o lună după ce fusese eliberat condiționat. Atunci, Fentzel ar fi violat-o chiar pe mama unui procuror DIICOT, scrie spynews.ro. După patru ani de detenție, Comsia de eliberare condiționată a Penitenciarului Brăila a decis că deținutul poate fi eliberat condiționat, iar Judecătoria a fost de acord cu angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor.

„Avocatul” interlopilor, expert în eliberări condiționate

Potrivit unor surse judiciare, Iulian Fentzel a fost condamnat, pentru prima oară, în 1988, când a primit nouă ani pentru furt. A urmat o nouă condamnare, de patru ani și jumătate, pentru complicitate la furt. A treia condamnare, pentru furt, a fost mai mică, de numai trei ani și jumătate. După executarea acesteia din urmă, „Frențer” a fost condamnat la opt ani, pentru primul viol dovedit. În 2004, acesta a fost condamnat din nou pentru viol, însă de data aceasta a primit zece ani. Ultima condamnare, de 12 ani, a venit ca urmare a violului din 2014, din Parcul Crâng, însă acesta a reușit să intre în timp record la Comisia de eliberare condiționată. De altfel, în lunga perioadă petrecută în spatele gratiilor, bărbatul a acumulat cunoștințe serioase de drept și este cunoscut ca un fel de avocat al deținuților, care face, în locul acestora, cererile de eliberare condiționată sau diverse petiții către conducere sau către Ministerul Justiției. În plus, acesta ar fi făcut actele de eliberare condiționată pentru mai mulți lideri interlopi, între care Ghenosu, Nuțu Cămătaru sau Puiu Mironescu.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: