Evenimentul Zilei > Actualitate > Avocații lui Ion Rădoi fac acuzații grave împotriva DNA. Documente incriminatoare
Avocații lui Ion Rădoi fac acuzații grave împotriva DNA. Documente incriminatoare

Avocații lui Ion Rădoi fac acuzații grave împotriva DNA. Documente incriminatoare

DNA a transmis ordonanța de punere sub control judiciar în cazul în cazul lui Ion Rădoi, șeful sindicatului de la Metrou, mai întâi ministruluI Transporturilor, Cătălin Drulă și directorului Metrorex, Ștefan Paraschiv. S-a întâmplat la miezul nopții, înainte ca documentul să fie transmis poliției.

Liderul Sindicatului de la Metrou, Ion Rădoi, a contestat măsura de control judiciar, luată împotriva sa la propunerea DNA. El este anchetat pentru că și-ar fi folosit influența de lider sindical și i-ar fi șantajat pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, și pe directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv.

În acest context, avocata sa, Mariana Rădoi Ștefan, a prezentat mai multe documente din care reiese că procurorii i-au înștiințat mai întâi pe ministrul Transporturilor și pe directorul Metrorex în legătură cu luarea măsurii de control judiciar împotriva lui Ion Rădoi.

Mariana Rădoi Ștefan a făcut o postare pe Facebook, în care a arătat acest lucru.

DNA sau…eu noaptea nu dorm! Ghici, ghicitoarea mea cui a trimis DNA, pe email, ordonanta de luare a controlului judiciar pentru liderul de sindicat Ion Rădoi, noaptea la 00,04 și la 00,05 înainte de a fi trimise autoritatilor???? PS: la 10 ore mai târziu s-a trimis către autorități!!!!”, a scris avocata pe Facebook.

Ion Rădoi a cerut ridicarea controlului judiciar

Aceleași acuzații le-a făcut, avocata lui Ion Rădoi și de pe treptele Tribunalului București, în fața jurnaliștilor. Mariana Rădoi Ștefan a acuzat o anchetă politică și a precizat că a solicitat recuzarea procurorului care cercetează cazul.

„Amândoi am hotărât să formulăm cerere de recuzare a doamnei procuror, am și trimis-o. Vom sesiza și CSM, și alte autorități interne și internaționale cu privire la faptul că DNA, înainte de a comunica autorităților statului, în speță Poliției, Biroului evidenței populației, Poliției Sectorului 3 pentru supraveghere, pe mail, la ora 00:04, a comunicat ordonanța de luare a măsurii controlului judiciar pentru domnul Ion Rădoi și pentru doamna Minea Claudia-Elena domnului ministru Drulă, iar la 00:05, domnului director Metrorex, care au mulțumit și au confirmat primirea mailurilor”, a declarat avocata lui Ion Rădoi.

Avocata a prezentat probele pe care își susține afirmațiile

Avocata a precizat că există probe, în acest sens, documente care au fost depuse la instanță.

„…le-am printat, le-am depus și în instanță, deși ele sunt în volumul 3 la dosar, am indicat și numărul paginilor. Dar nu vă ascund faptul că în momentul acesta considerăm împreună să facem apărarea, prin orice mijloc de probă, pentru că înaintând ordonanța de luare a măsurii controlului judiciar către cei doi, care n-aveau calitate prin faptul că nu solicitaseră organului de urmărire penală copierea dosarului, fotocopierea…

Mai mult, știți foarte bine că măsura controlului judiciar nu se comunică altor persoane, cu excepția inculpaților. Acolo erau și așa-zisele interceptări între domnul Piedone și domnul Ion Rădoi. Aceste interceptări și ordonanțele au fost date într-un mod privilegiat unui grup de presă, și nu tuturor celor din presă, cum era normal. I s-au încălcat dreptul la apărare, dreptul la un proces echitabil”, a precizat avocata lui Ion Rădoi.

Ion Rădoi este cercetat de DNA

Ion Rădoi este cercetat de DNA, după ce și-ar fi folosit influența de lider sindical și i-ar fi șantajat pe Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, și pe Ștefan Paraschiv, directorul general al Metrorex, conform comunicatului transmis de procurorii anticorupție în 14 iulie.

Dosarul are legătură cu greva din primăvară, când mai mulți sindicaliști au blocat circulația metroului timp de o zi. S-a întâmplat la câteva ore după ce Metrorex a somat firma sindicatului care gestiona spațiile comerciale din subteran, să le desființeze.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: