Vicenţiu Coltuc mai este acuzat şi de favorizarea făptuitorului, iar alături de el, în acelaşi dosar, a mai fost reţinut de DIICOT şi Adrian Mihai Olteanu, sub acuzaţiile de favorizare a făptuitorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Avocatul Marius Coltuc este acuzat că a vrut să obțină ilegal de la DIICOT date dintr-un dosar, pretinzând că este avocatul unui suspect cercetat în respectivul dosar.

Adrian Olteanu și încă o persoană l-au contactat pe avocatul Marius Coltuc, pentru a-i cere acestuia să contacteze un inculpat care urma să fie cercetat de DIICOT.

Coltuc a efectuat cele solicitate, „procedând la falsificarea prin contrafacerea scrierii, subscrierii şi atestării unor împrejurări necorespunzătoare adevărului a mai multor înscrisuri sub semnătură privată, respectiv contract de asistenţă juridică, act adiţional la acesta, precum şi două împuterniciri avocaţiale aferente, prin care a arătat în mod nereal calitatea de avocat ales în cauza instrumentată de către DIICOT, obținând și furnizând date și informații persoanei interesate”.