Evenimentul Zilei > Politica > Paradă militară de 1 Decembrie fără avioane. De ce s-a luat această decizie de ultimă oră. Video
Paradă militară de 1 Decembrie fără avioane. De ce s-a luat această decizie de ultimă oră. Video

Paradă militară de 1 Decembrie fără avioane. De ce s-a luat această decizie de ultimă oră. Video

Din păcate, Aviația militară a decis ca astăzi, la parada de Ziua Națională a României, avioanele și elicopterele să nu se ridice de la sol. Anunțul a fost făcut de generalul Daniel Petrescu.

Parada din acest an se desfășoară în condiții de război, iar de Ziua Națională a României participă militarii NATO. Divizia istorică 101 Aeropurtată a Armatei SUA – care a debarcat în Normandia în Al Doilea Război Mondial – va face parte din detașamentul de paradă, fiind prima dată după al Doilea Război Mondial când participă la o astfel de acțiune în Europa.

La paradă de 1 Decembrie va fi prezentată și tehnică nouă, precum transportoarele Piranha 5 care vor fi în gamă completă. Totodată, la parada din acest an, urmau să fie trei momente speciale ale aviației, care, din păcate, nu vor mai avea loc. Și asta din cauza vremii.

Avioanele nu vor survola la parada de 1 Decembrie de la București

„Din păcate nu vom putea survola la București. Prognoza nu ne permite. Asta nu înseamnă că avioanele noastre nu pot zbura pe o astfel de vreme”, spune la Euronews generalul Daniel Petrescu.

Șeful Statului Major al Apărării precizează că plafonul de nori este foarte jos și avioanele nu pot zbura în siguranță în formațiile stabilite pentru paradă.

ANM a anunțat condiții de ploaie, lapoviță și chiar ninsoare, chiar şi formare a poleiului

Meteorologii au emis, în urmă cu scurt timp, o avertizare cod galben de freezing rain și ploi cu depuneri de polei. Avertizarea este valabilă în sud, est și sud-est, până la ora 12:00.

La București, nebulozitatea va fi persistentă și vor fi precipitații mixte – ploaie, iar temporar lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în timpul zilei, când va atinge viteze de 40 – 50 km/h. Temperatura nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar minima va fi de 0…1 grad.

Președintele Iohannis a ajuns la parada de la Arcul de Triumf

La parada de la Arcul de Triumf a sosit preşedintele României, Klaus Iohannis. Se intonează Imnul Naţional. În tribuna oficială se află premierul Nicolae Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, precum și membri ai Guvernului.

Șeful statului a fost întâmpinat de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr. Klaus Iohannis a primit onorul din partea șefului Statului Major al Armatei, generalul Daniel Petrescu.

Peste 1.500 de militari și specialişti din MApN, MAI, SRI, STS și ANP participă la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf.

De asemenea, la Parada militară defilează și aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României și aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii, potrivit Mediafax.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: