Evenimentul Zilei > Vremea > AVERTIZAREA de CANICULĂ, EXTINSĂ la 16 județe. Cum va fi în Capitală
AVERTIZAREA de CANICULĂ, EXTINSĂ la 16 județe. Cum va fi în Capitală

AVERTIZAREA de CANICULĂ, EXTINSĂ la 16 județe. Cum va fi în Capitală

Meteorologii au extins avertizarea de caniculă - Cod galben - la 16 județe din România, după ce anterior au fost avertizate nouă județe.

O nouă atenţionare meteorologică – Cod galben de caniculă şi disconfort termic – valabilă până luni, 24 iulie, în 16 judeţe, a fost emisă sâmbătă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).


Cum va fi VREMEA în weekend. Temperaturi în creștere și furtuni


„În intervalul menţionat, valul de căldură va persista în toată ţara, iar disconfortul termic va fi accentuat în vest, sud şi sud-est şi pe arii restrânse în rest. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei, cea mai mare parte a Olteniei şi Munteniei vremea va fi caniculară, cu temperaturi maxime frecvent între 35 şi 37 de grade, mai ridicate până în jurul a 38 de grade în extremitatea de sud-vest a teritoriului. În aceste regiuni, minimele nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade”, se arată în atenţionarea ANM. 

Judeţele avertizate de ANM sunt următoarele: Alba, Arad, Bucureşti, Bihor, Brăila, Călăraşi, Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Timiş şi Teleorman. 

ANM a emis joi o atenţionare Cod galben de caniculă şi disconfort termic pentru nouă judeţe din vestul şi sud-vestul ţării, valabilă de vineri până duminică. Conform sursei citate, în perioada 21 – 23 iulie 2017, valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a ţării, disconfortul termic va fi în creştere, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade Celsius. 


Ce MÂNCĂM pe LITORAL. Alimente alterate, confiscate. Unde poți suna să pentru RECLAMAȚII