Evenimentul Zilei > Vremea > Avertizare meteo! Vremea o ia razna. Cod galben de caniculă, dar și de vijelii cu grindină
Avertizare meteo! Vremea o ia razna. Cod galben de caniculă, dar și de vijelii cu grindină

Avertizare meteo! Vremea o ia razna. Cod galben de caniculă, dar și de vijelii cu grindină

Administrația Națională de Meteorologie a transmis astăzi mai multe avertizări de cod galben: vom avea parte de caniculă în Capitală și vijelii cu grindină în mai multe regiuni ale țării.

București, prognoză specială pentru intervalul 06.07.2020, ora 10:00 – 07.07.2020, ora 21:00

Luni (06 iulie) vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, când disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și la începutul nopții, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Minima termică va fi de 19…21 de grade.

Marți (07 iulie), valorile termice vor fi în scădere, dar disconfortul termic se va menține ridicat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade. Cerul va fi variabil, iar din a doua parte a zilei va crește probabilitatea pentru averse, ce vor avea mai ales caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil vijelii și grindină.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ. COD GALBEN

Interval de valabilitate: 06 iulie, orele 12:00 – 19:00

Fenomene vizate: disconfort termic;

În intervalul menţionat, disconfortul termic va fi accentuat în Dobrogea, local în Muntenia, sudul Moldovei și al Olteniei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și se vor înregistra temperaturi maxime de până la 33…37 de grade.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ. COD GALBEN

Interval de valabilitate: 06 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 21:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, local în zonele montane, Transilvania, Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei și Dobrogea continentală vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ. COD GALBEN

Interval de valabilitate: 07 iulie, ora 03:00 – 07 iulie, ora 12:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și vestul Olteniei, precum și în zonele montane gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat și se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 60…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: