Evenimentul Zilei > International > Avertismentul microbilogilor pentru bărbaţii cu barba lungă. Ce au descoperit în urma unui experiment
Avertismentul microbilogilor pentru bărbaţii cu barba lungă. Ce au descoperit în urma unui experiment

Avertismentul microbilogilor pentru bărbaţii cu barba lungă. Ce au descoperit în urma unui experiment

Barba lungă este locul în care se ascund la fel de multe bacterii ca şi în toatelă, afirmă biologii, în urma unui experiment.

Aşa cum arată portalul italian www.mondonews24.it, canalul Action 7 News a invitat mai mulţi ărbaţi, cu barba lungă, să renunţe la podoaba lor.

Părul astfel tăiat a fost trimis la un laborator de microiologie. Specialiştii de aici au fost uimiţi după test, afirmând că au descoperit unele bacterii pe care le depistează adesea şi în fecale.

Cât priveşte numărul bacteriilor, microiologii au spus că aveau impresia că studiau ceea ce se ascunde într-o toaletă, nu într-o barbă.

”Numărul de microbi și de murdărie este ceva de speriat. Majoritatea bacteriilor nu pot să dezvolte boli, dar unele dintre bacterii sunt aceleaşi pe care le găsim în materia fecală.

Prin urmare, o anumită alarmă de îmbolnăvire există cu adevărat”, a declarat ulterior microbiologul John Golobic.

El spune că soluţia nu e totuşi de a renunţa la barba lungă, ci de a o întreţine cu rigurozitate.

“Recomadările pentru cei care poartă bara lungă nu este de a o tăia, ci să o spele cât mai mult şi cât mai bine posibil, și mai ales să se spele pe mâini după ce au atins-o.”