Evenimentul ZileiSocialAvertismentul medicului Streinu-Cercel. România va fi lovită de un nou val epidemic

Avertismentul medicului Streinu-Cercel. România va fi lovită de un nou val epidemic

Avertismentul medicului Streinu-Cercel. România va fi lovită de un nou val epidemic
Profesorul Streinu-Cercel se alătură specialiștilor care confirmă faptul că România va fi lovită de un nou val epidemic. Medicul consideră că masca de protecție ar trebui din nou purtată în spațiile aglomerate, fiind o măsură preventivă eficientă.

Medicul Adrian Streinu-Cercel, un personaj cheie pe toată perioada pandemiei revine în prim-plan cu noi recomandări adresate populației. Deși pandemia de Covid-19 s-a terminat, acest lucru nu ne oferă imunitate în fața noilori valuri epidemice.

Adrian Streiu-Cercel despre noul val epidemic care va lovi România

Creșterea numărului de îmbolnăviri Covid-19 este un scenariu plauzibil, prin urmare cetățenii trebuie să-și ia măsurile de precauție, printre care și purtarea măștilor de protecție.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cercel a explicat că măștile de protecție oferă protecție suplimentară în fața microbilor care pot cauza boli respiratorii. Renumitul medic a atras atenția asupra faptului că la ora actuală circulă în aer virusuri gripale care pot afecta sănătatea.

Streinu-Cercel a avut un mesaj și pentru contestatarii vaccinului ARN mesager anti-Covid. Savanții care au conceput vaccinul au primit Premiul Nobel, prin urmare nu se poate afirma că este ineficient. Mai mult, medicul a ținut să precizeze că România nu va fi lovită de un nou val de pandemie, ci de un val epidemic.

În acest sens, Streinu-Cercel a subliniat faptul că vaccinurile pe bază de ARN mesager au contribuit semnificativ la stoparea pandemiei de Covid. Grație vaccinurilor respective organismul produce anticorpii necesari pentru a lupta împotriva virusului Sars Cov 2. Astfel organismul are toate resursele necesare pentru combate eficient efectele virusului.

Medicul Adrian Streinu Cercel
sursă foto: Arhiva EvZ

Streinu-Cercel: „Nu este un nou val de pandemie, este un nou val epidemic”

„Nu este un nou val de pandemie, este un nou val epidemic. Pandemia și-a spus cuvântul, s-a încheiat. Ce este, însă, bine în toată povestea asta este că au apărut aceste vaccinuri pe bază de ARN mesager care sunt, practic, mură-n gură. Adică nu mai lasă organismul să ia, să disece, să vadă care este componenta care poate fi folosită pentru a face anticorpi, ci spune „Uite, asta e! Ia, fă anticorpi, croșetează-i, doi pe față, doi pe dos și pune-i organismului la dispoziție.

Pentru treaba asta s-a luat un Premiu Nobel acum. Pentru aceste vaccinuri ARN mesager. Și cu toate că s-a dat un Premiu Nobel și acolo este o comisie care studiază, validează etc., lumea tot zice că vezi, Doamne, ce prăpastie s-a făcut”, a explicat medicul Streinu Cercel.

Cât despre reintroducerea măștilor de protecție, cadrul medical consideră că este o măsură bună, la fel ca și restul indicațiilor din pandemie.

„E de recomandat ca atunci când în jurul tău există oameni care strănută, tușesc să porți o mască pentru că te protejează pe tine. Sunt foarte multe microorganisme, în momentul de față, care fac pe nebunele. De exemplu, virusurile gripale s-au înhăitat cu virusul respirator sincițial și dau forme severe la adult”, potrivit Romania TV.


Accesează: