Evenimentul Zilei > Politica > AVERTISMENT pentru Iohannis, după numirea lui Răzvan Ionescu la SRI. GREȘEALA FATALĂ a lui Băsescu
AVERTISMENT pentru Iohannis, după numirea lui Răzvan Ionescu la SRI. GREȘEALA FATALĂ a lui Băsescu

AVERTISMENT pentru Iohannis, după numirea lui Răzvan Ionescu la SRI. GREȘEALA FATALĂ a lui Băsescu

Băsescu a vorbit vineri, la postul de televiziune B1”, despre numirea în funcția de prim adjunct a directorului Serviciului Român de Informații a lui Răzvan Ionescu, precizând că speră ca acesta să nu fie cuprins de ”boala puterii”.

”Eu constat un singur lucru: și Iohannis a mers pe același principiu pe care am mers eu, adică să numească în funcția de prim adjunct un ofițer care nu provenea din vechea Securitate. Coldea a terminat facultatea în 1996, Psihologie, nu avea nicio legătură cu fosta Securitate și, la 35 de ani l-am numit prim adjunct. Acest general are 45 de ani. Șansa lui Iohannis este că de la numirea lui Coldea și până acum au trecut 12 ani, deci el a avut posibilitatea să pună un om mai copt în funcția de prim adjunct care, de asemenea, îndeplinește criteriul fundamental să nu fi făcut parte din fosta Securitate”, a spus Băsescu.

 

Fostul președinte al României a mai spus că speră “că acest general tânăr va avea mult mai mult caracter decât a avut Florian Coldea și nu va da în boala puterii”.

 

„De asemenea, sper ca învățând din lecția mea, președintele Iohannis, dacă va avea și al doilea mandat, să nu-i târâie după el pe cei pe care îi numește, până la terminarea mandatului. Să-i lase o perioadă rezonabilă – trei, patru, maxim cinci ani – și să-i schimbe, pentru că riscul să-i îmbolnăvească puterea, care s-a manifestat și la Coldea, și la Kovesi, este enorm”, a mai adăugat actualul senator PMP.