Astfel, reprezentanții de la OMS recomandă populației să nu poarte măști de protecție decât dacă au contractat COVID-19 sau au grijă de cineva care este bolnav.

Ei au subliniat că toți oamenii trebuie să afle condițiile în care acestea se utilizează, de fapt.

„Nu există dovezi specifice care să sugereze că purtarea în masă a  măștilor de către populație are vreun beneficiu potențial. De fapt, există unele dovezi care sugereză contrariul, măștile fiind folosite neadecvat”, a spus dr. Mike Ryan, director executiv al programului OMS pentru situații de urgență în domeniul sănătății, la un briefing de presă din Geneva, Elveția.

Referindu-se la măștile de protecție, dar și la alte materiale medicale, specialistul a mai declarat: “Problema este că avem o lipsă globală masivă. În momentul de față, persoanele cu cel mai mare risc de a contracta virusul sunt lucrătorii din prima linie de combatere, care sunt expuși în fiecare secundă a fiecărei zile. Gândul că nu au măști de protecție este oribil”.

Maria Van Kerkhove, doctor epidemiologic în cadrul OMS, a declarat că este important „să acordăm prioritate folosirii măștilor pentru cei care au cel mai mare nevoie. În comunitate, nu recomandăm folosirea de măști, decât dacă sunteți bolnav și ca măsură pentru a preveni răspândirea continuă de la dumneavoastră”, potrivit cancan.ro