La nivel mondial, au fost raportate 573 de cazuri de cancer și, ulterior 33 de decese. La 481 dintre cazuri fiind atribuite în mod clar implanturile Allergan, a afirmat FDA. Din cele 33 de decese, 12 dintre acestea aveau implanturi produse de compania americană  Allergan.
Femeile care au acest tip de implanturi, dar fără simptome, nu trebuie să le elimine:  „Mesajul principal pentru femeile ce poartă o proteză mamară, în cazul în care nu au niciun semn că ar fi ceva în neregulă – nu au dureri spre exemplu şi nu constată malformaţii, ele nu ar trebui să îşi facă griji căci nu este cazul să recurgă la extragerea implantului”.
„Rechemate”  înseamnă că medicii și spitalele nu ar trebui să mai folosească implanturile şi să le returneze la firma Allergan dacă mai au în stoc. 
Boala legată de implanturi este un cancer rar întâlnit al sistemului imunitar. Nu este cancer de sân, ci se dezvoltă în țesuturile din jurul implantului. În majoritatea cazurilor, înlăturarea implantului și a țesutului din jurul acestuia se vindecă, dar dacă acesta nu este detectat devreme, el se poate răspândi și omorî pe pacient.
Simptomul principal al limfomului este, de obicei, umflarea și acumularea de lichid în jurul implantului. Dacă apar aceste simptome, lichidul trebuie să fie drenat de urgenţă. Conținutul implantului nu este cauza, ci învelișul sau carcasa implantului.
Implanturile texturate au fost considerate ca fiind cauza limfomului. Deși mai multe companii fac implanturi texturate, marea majoritate a cazurilor de limfom au apărut la femei cu produse Allergan.  Implanturile texturate reprezintă doar aproximativ 5% din implanturile folosite în Statele Unite, dar mai frecvente în Europa, unde au fost deja retrase.
Franţa este prima ţară care a interzis implanturile mamare bănuite că pot declanşa această formă rară de cancer. Interdicţia din Franţa  priveşte toate tipurile de implanturi mamare Biocell realizate dintr-un înveliş „macrotexturat”, conceput de compania americană Allergan şi care ar fi vinovat de sute de cazuri de limfom.

Te-ar putea interesa și: