Ministrul Nelu Tătaru a declarat că s-ar putea reveni la restricții dacă numărul de infectări cu noul coronavirus va crește.

”După cum spuneam zilele trecute, suntem pe o pantă descendentă, urmărim numărul de cazuri noi, numărul de cazuri de la ATI, avem un număr mai mare de cazuri noi, peste 200, este și un număr și mai mare de teste efectuate.

Vreau să reamintesc că trebuie să ținem anumite precauții. Vom avea o perioadă de scădere a numărului de cazuri noi, dar vom avea și zile când vom vedea răspunsul la zilele de relaxare.

Măsurile de relaxare vor veni dacă numărul de cazuri va continua să scadă și dacă vom avea un suport la ATI. Dacă vom avea un număr mai mare de cazuri vom amâna valul de relaxări.

Dacă numărul va crește se vor putea pune și niște restricții. Eu cred că gestionând aceste acțiuni, vom avea doar sporadic câte o zi când vom vedea un număr mai mare de cazuri”, a spus Nelu Tătaru, la  Antena 3,

Cel mai mare număr de cazuri noi a fost înregistrat în București, 64

 În total sunt  2.145 de bucureșteni au fost infectați cu noul coronavirus.

Dar, un număr ridicat de cazuri noi a fost înregistrat și în Brașov, 32, ducând totalul infecțiilor în județ la 794.

Pe locul al treilea este Ialomița, cu 19 cazuri în interval de 24 de ore.

 În Suceava, județul cu cel mai mare număr de infectări din țară, de la izbucnirea epidemiei, sunt 12 noi cazuri raportate.n Urmează Vrancea, cu 10 noi cazuri.

Sunt și județe care nu au avut nicun caz, e vorba despre Arad, Caraș Severin, Călărași, Covasna, Gorj, Mehedinți, Mureș, Satu Mare, Sibiu, Timiș și Tulcea.

„Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, atragem atenția asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară și de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măștii în spații închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor și păstrarea distanței față de alte persoane”, a declarat Grupul de Comunicare Strategică.