Ionuț Verzea, broker de creditare la Oradea, susține că nicio o bancă din România nu a oprit activitatea de creditare. Singurul impediment este durata un pic mai mare care este necesară pentru prelucrarea datelor și acordarea creditului în sine.

Astfel, dacă un credit de nevoi personale putea fi obținut de către un client în una – două zile, acum, acesta va avea de așteptat până în patru zile să i se comunice rezultatul aplicației. La fel și în cazul creditelor ipotecare, termenul normal este de aproximativ o lună, dar băncile au anunțat deja întârzieri. Astfel un termen realist de finalizare a unui dosar de credit ipotecar este de aproximativ șase săptămâni”, a explicat Ionuț Verzea, fiind citat de bihon.ro.

Avertismentul pentru cei care vor să își ia un credit imobiliar dar mai așteaptă pe motiv că prețurile vor scădea, este că se vor înșela, deoarece cererea este mai mare decât oferta, iar acest lucru va face prețul să fie unul ridicat, în continuare.

”Oricum, când semnezi un contract pe 30 de ani, este bine să prevezi astfel de perioade, în care câteva luni lucrurile merg mai greu. Cine are impresia că în 30 de ani, nu va avea dificultăți financiare, temporare, mai bine să nu opteze deloc pentru un credit”, subliniază Ionuț Verzea.