Evenimentul Zilei > Economie > Avertisment: Băncile din Austria trebuie să devină mai rezistente la şocuri!
Avertisment: Băncile din Austria trebuie să devină mai rezistente la şocuri!

Avertisment: Băncile din Austria trebuie să devină mai rezistente la şocuri!

Creditorii austrieci, inclusiv Erste şi Raiffeisen (prezenţi şi în România,) ar trebui să încerce să d-şi consolideze capitalul de bază, potrivit unui raport publicat vineri de Banca Naţională a Austriei (OeNB).

Acesta atrage atenţia asupra incertitudinilor economice pe unele pieţe mai riscante unde operează băncile austriece, precum Turcia şi Rusia, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Tendinţa de îmbunătăţire a capitalizării a încetinit, avertizează OeNB, care solicită băncilor să înceapă pregătirile pentru cerinţele mai stricte privind capitalul, care vor intra în vigoare în Austria de la mijlocul lui 2017. 

"Băncile ar trebui să continue eforturile de majorare a nivelului capitalului proporţional cu expunerile lor la risc. Creditorii austrieci sunt în special vulnerabili, din cauza expunerii lor semnificative la Europa Centrală, Europa de Est şi Europa de Sud-Est (CESEE)", se arată în raportul semi-anual cu privire la stabilitatea financiară al OeNB. 

Totodată, instituţia atrage atenţia asupra incertitudinilor mai ridicate privind viitoarele evoluţii economice şi condiţiile fragile de pe pieţele importante, cum ar fi Turcia şi Rusia. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.