Evenimentul Zilei > Politica > Avertisment al liderului PNL, Ludovic Orban, pentru operatorii de tabletă din secțiile de votare. Suspiciuni legate de referendum
Avertisment al liderului PNL, Ludovic Orban, pentru operatorii de tabletă din secțiile de votare. Suspiciuni legate de referendum

Avertisment al liderului PNL, Ludovic Orban, pentru operatorii de tabletă din secțiile de votare. Suspiciuni legate de referendum

Operatorii de tabletă ar face ”tot posibilul” să-i determine pe românii prezenți la vot să nu își exprime opțiunea și pentru referendum. Acesta e declarația președintelui PNL, Ludovic Orban.

Acesta a spus că PNL a primit semnale din toată țara, cum că s-ar întâmpla așa ceva, scrie Agerpres. 

"Un lucru extrem de grav pe care îl semnalăm este insistenţa ilegală a operatorilor de tabletă în a-i determina pe români să nu se înregistreze la votul pentru referendum. 

În decizia Biroului Electoral Central, operatorii de tabletă trebuie să informeze cetăţenii că pot să voteze la ambele scrutine – şi la alegerile pentru Parlamentul European, şi la referendum. 

Nu trebuie să îi întrebe pe oameni în mod insistent dacă sunt siguri că votează la referendum. 

Nu trebuie să îi întrebe pe oameni dacă votează la referendum. 

Nu trebuie să repete niciun fel de întrebare legată de referendum. 

Avem semnale din aproape toată ţara, din aproape toate judeţele că există foarte mulţi operatori de tabletă din cadrul secţiilor de votare care fac tot posibilul pentru a-i determina pe oameni să nu se înregistreze la votul pentru referendum. 

Le atrag atenţia acestor operatori desemnaţi de AEP – o instituţie controlată de putere: a împiedica exercitarea dreptului de vot constituie o gravă infracţiune", a declarat azi liderul PNL. 

Acesta a mai spus că a solicitat reprezentanților PNL din secțiile de vot să fie atenți la ce discută operatorii de tabletă cu cetățenii care vin la vot, iar dacă sesisează asemenea derapaje să anunțe imediat poliția. 

"În caz contrar, le-am solicitat tuturor delegaţilor de la secţiile de votare să depună plângere penală împotriva operatorului de tabletă, să solicite preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare să determine operatorul de tabletă la un comportament corect, legal şi în conformitate cu decizia Biroului Electoral Central, iar în cazul în care preşedintele biroului electoral al secţiei de votare refuză şi el să determine un comportament legal al operatorului de tabletă, să iniţieze toate demersurile legale", a conchis Orban.