Averea lui Mugur Isărescu, în vizorul ANI

Averea lui Mugur Isărescu, în vizorul ANI

Agenţia Naţională de Integritate verifică averea guvernatorului BNR, Mugur Isărescu (foto), după o sesizare făcută de o asociaţie de consumatori.

 Sesizarea ar fi fost trimisă de Asociaţia Parakletos, care arăta că Mugur Isărescu ar avea un credit la Volksbank, pe care l-ar fi trecut în declaraţia de avere din 2007, însă în declaraţiile ulterioare ar fi notat doar creditul de aproape 700.000 de lei, fără a mai menţiona numele băncii, potrivit relatărilor din presă.

La începutul lunii februarie, Isărescu spunea că a uitat că a avut un credit la Volksbank România, pe care l-a stins anticipat în 2009.

„Nu vorbim de o autosesizare, ci de o sesizare făcută de o organizație nonguvernamentală care a considerat că există o neclaritate între declarația de avere a domnului guvernator și declarațiile de acum două- trei săptămâni, o lună, când a uitat că luase un credit de la Volksbank. Nu este prima oară când ANI verifică aceste declarații, deci mă aștept ca lucrurile să nu dureze mult și să fie clarificată situația’’, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, într-o intervenție telefonică la un post de televiziune.

Ne puteți urmări și pe Google News