Averea de 230 miliarde dolari a lui Elon Musk, motiv de disensiune între apropiații miliardarului american

Averea de 230 miliarde dolari a lui Elon Musk, motiv de disensiune între apropiații miliardarului american Sursa foto: Wikipedia

Unul dintre consilierii de top ai lui Elon Musk, Igor Kurganov, un fost gambler profesionist care gestiona donaţiile caritabile ale miliardarului, a fost vizat de o anchetă FBI, motiv pentru care Jared Birchall, administratorul averii lui Musk, i-a cerut miliardarului să renunțe la colaborarea cu Kurganov.

Presa internațională scrie că Igor Kurganov, devenit unul dintre principalii consilieri ai lui Elon Musk în materie de finanțe, fiind, de altfel, cel care gestionează donaţiile caritabile ale americanului, s-a aflat în mijlocul unui conflict cu Jared Birchall, administratorul averii lui Musk şi un jucător important în fi­nanţarea ofertei pentru Twitter.

Apropiații lui Elon Musk, conflict din cauza averii miliardarului american

Igor Kurganov are 34 de ani și este un apropiat al lui Elon Musk. În perioada pandemiei, acesta a locuit în casa miliardarului american, pe care l-a sfătuit să-și doneze o parte din avere înspre ajutorarea planetei, prin strategia „altruismului eficient“.

Deși Kurganov nu are experiență în finanţe ori securitate, el a devenit principalul om la care Elon Musk apela pentru consiliere. Mai mult, Musk ar fi decis să-i cedeze lui Kurganov întreaga administrare a donaţiilor caritabile, însă Birchall nu a fost de acord.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cursul iernii trecute, Elon Musk i-a permis lui Kurganov să administreze acţiuni Tesla în valoare de 5,7 mili­arde de dolari, alocate pentru donaţii ca­ritabile, restul averii ur­mând să fi fost gestionată de Birchall, însă conflictul dintre cei doi apropiați ai lui Musk nu a încetat.

Igor Kurganov, vizat de o anchetă FBI

În anul fiscal 2020, fundația lui Elon Musk dona 23,6 milioane de dolari, echivalentul a circa 0,02% din averea sa netă.

Birchall, care legal era șeful fundației lui Musk, a declarat că Igor Kurganov ar fi căpătat, brusc, o influență majoră asupra deciziilor legate de averea miliardarului. Pe lângă asta, Birchall a transmis faptul că un agent FBI, ce avea rolul de a superviza amestecul extern în cadrul companiilor americane, începuse o anchetă referitoare la Kurganov, preocupat de primirea atât de rapidă a acestuia în cercul apropiat al lui Musk.

De teama ca Elon Musk să nu fie atras într-o anchetă federală, administratorul Birchall i-a cerut americanului să renunțe la colaborarea cu Igor Kurganov, ceea ce s-a și întâmplat în final, astfel că niciun ban din averea lui Elon Musk nu a mai ajuns să fie întrebuințat pentru proiecte legate de „altruismul eficient”, strategia lui Kurganov, conform Ziarul Financiar.