Ce AVERE a lăsat Regele Mihai urmașilor săi. LOCUL ocupat de FAMILIA REGALĂ în TOPUL celor mai bogați români
Editura Evenimentul si Capital

Ce AVERE a lăsat Regele Mihai urmașilor săi. LOCUL ocupat de FAMILIA REGALĂ în TOPUL celor mai bogați români

Autor: | | 29 Comentarii | 14331 Vizualizari

Ce avere a lăsat în urma sa Regele Mihai al României? La cât este estimată valoarea ei în momentul de față? Ei bine, potrivit informațiilor apărute, oficial nu există o evaluare a averii Casei Regale, iar aceasta este extrem de subiectivă și greu de făcut pentru că majoritatea castelelor sunt bunuri de patrimoniu. Într-un clasament recent al celor mai bogați români, Familia Regală ocupă locul 81, cu o avere estimată la aproximativ 60 de milioane de euro.

Dincolo de aspectele legate de valori, spiritualitate sau moștenire culturală, moartea Regelui Mihai poate aduce o mare problemă propriei sale familii. Și anume … moștenirea. Sigur, există și marea șansă ca averea Coroanei să nu reprezinte o piedică vizavi de viitorul Casei Regale dar este bine să știm despre ce este vorba.

Unde poziționa Casa Regală a României, TOP Capital TOP 300 Capital poziționa Casa Regală a României, în urmă cu doi ani, pe locul 81, cu o avere estimată la 60 de milioane de euro. O sumă relativă dacă ne gândim că, de exemplu, castelul Peleș este foarte greu de evaluat. Avuția Coroanei este administrată de Consiliul Regal, și constă în: patru castele, aproape 19.000 de hectare de pădure, trei imobile și un teren în București, un imobil și terenuri în Sinaia și câteva cabane în zona Azuga-Predeal.

Ce avere deținea Familia Regală la finele anului 1947 Un mizilic dacă ne apucăm să comparăm cu averea pe care o deținea Casa Regală la finele anului 1947: 29 de palate și castele, aproape patru milioane de acțiuni, zeci de clădiri și cabane în toată România, cinci fabrici, 15.000 de hectare de teren arabil, două yahturi, aproape 137.000 de hectare de pădure și 708 medalii jubiliare și monede de aur în greutate totală de circa 15 kg.

Familia Regală deţine patru castele cu un total de peste 450 de camere, aproape 20.000 de hectare de pădure, trei imobile şi un teren în Bucureşti, un imobil şi terenuri în Poiana Ţapului, câteva cabane şi cantoane în Azuga – Predeal şi zeci de kilometri de drumuri forestiere.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate