AUTOSTRADA Sibiu –Orăștie: Circulația este închisă O LUNĂ. VEZI cât plătește CNADNR din lucrările de reabilitare

AUTOSTRADA Sibiu –Orăștie: Circulația este închisă O LUNĂ. VEZI cât plătește CNADNR din lucrările de reabilitare

Lucrările suplimentare executate pe Autostrada Orăştie - Sibiu, lot 3, vor fi plătite până la limita contractuală de 10% din valoarea de contract acceptată, respectiv 60,479 milioane de lei, iar pentru valoarea care depăşeşte pragul contractual de 10% beneficiarul poate încheia un act adiţional până la pragul de 20%, informează, luni, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

„Deciziile CAD (Comisia de Adjudecare a Disputelor - n.r.) emise în cadrul Contractului presupun: Lucrările suplimentare executate recepţionate conform legii vor fi plătite până la limita contractuală de 10% din valoarea de contract acceptată (ceea ce reprezintă suma de 60.479.160,00 lei). Pentru valoarea care depăşeşte pragul contractual de 10%, CAD a recomandat Beneficiarului încheierea unui act adiţional până la pragul de 20% dacă se respectă condiţiile impuse de art. 122 lit i) din OUG 34/2006 modificat prin Legea 279/2011”, scrie în comunicatul CNADNR.  

Compania de Drumuri trebuie să finalizeze construcţia autostrăzii Orăştie - Sibiu până la sfârşitul anului 2016.

În data de 3 septembrie, CNADNR anunţa închiderea circulaţiei rutiere pe Autostrada A1, Orăştie - Sibiu începând de luni, între Nod rutier Sălişte (km 270+020) - Nod rutier Cunţa (km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la km 275+650 al autostrăzii, se mai menționează în comunicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit companiei, lucrările de remediere vor fi realizate de către constructor pe propriul risc şi pe cheltuiala acestuia în condiţiile în care aceste defecţiuni au fost determinate de execuţia necorespunzătoare a lucrărilor de către antreprenor şi nu de alunecările de teren.

Perioada de închidere a circulaţiei este de aproximativ o lună şi jumătate, în funcţie şi de condiţiile meteorologice, iar traficul rutier se va desfăşura pe o rută alternativă, respectiv DN 1 între localităţile Sălişte şi Cunţa.