„Avem discuţii cu Ford de câteva săptămâni, luni de zile. I-am convins şi s-au convins că e un lucru bun să îşi continue investiţia aici”, a spus premierul, citat de Agerpres.

Acesta a adăugat căre rezprentanţii companiei au anumite aşteptări legate de infrastructură, cea mai așteptată lucrare din zona în care își desfășoară activitatea compania fiind autostrada Pitești – Sibiu.

Cioloş a subliniat că investiţiile – ale mediului de afaceri românesc şi cele din exterior – duc la creştere economică. „Creşterea economică va putea să vină din investiţii, atât din sectorul privat, pentru că măsurile de relaxare fiscală care au fost luate ar trebui să aibă exact acest obiectiv – de a încuraja investirea banilor care au fost lăsaţi în sectorul privat şi care nu mai vin la bugetul de stat", a spus Dacian Cioloş.

Premierul a afirmat că are deja semnale în acest sens, în urma discuţiilor avute în Germania, Franţa şi Olanda. "Câţiva miniştri au participat la un forum la Londra cu investitori străini, cu discuţie pe România (…) Interesul pentru a veni în România este mare", a mai spus Cioloş.

El a precizat că oamenii de afaceri au şi aşteptări legate de reducerea birocraţiei din România, de continuarea luptei împotriva corupţiei, de necesitatea reformării administraţiei, de stabilitate bugetară şi de predictibilitate în elaborarea legislaţiei. Totodată, Cioloş a arătat că, din păcate, creşterea economică este determinată în special de consum.