Teribilul accident rutier a implicat 56 de vehicule pe autostrada Beijing-Kunming, din provincia Shanxi și s-a produs la ora 9, în dimineața zilei de luni, conform agenției chineze de presă Xinhua, citată de CNN.

„Ceața era atât de densă, încât am fost nevoit să conduc încet, când am ieșit din tunel”, a spus unul dintre șoferii implicați în ciocnirea în lanț, pentru postul CCTV. „Am văzut două vehicule care blocau, orizontal, șoseaua, așa că am apîăsat pe frână”, a povestit el.

Imaginile aeriene ale mașinilor avariate sunt incredibile. În noaptea precedentă ninsese și plouase, au explicat autoritățile.

Accidentul deosebit de grav a ucis 17 persoane și a rănit alte 37, precizează sursa citată. Pompierii au declarat pentru CCTV că atunci când au ajuns la fața locului s-au luptat cu flăcările care izbucniseră după ciocnirea mașinilor. „În timp ce unii dintre noi foloseam furtunul, ofițerul șef conducea eforturile de descarcerare”, a povestit pompierul Wang Ruobing.

Drumul a fost blocat ore în șir, timp în care echipele de descarcerare și pentru situații de urgență. La o zi după coliziune, autostrada era încă închisă traficului, conform Centrului de control al traficului din Shanxi. O anchetă a poliției este în derulare.