De o descindere ca în filme au avut parte polițiștii din Bistrița. Pe urmele celui mai căutat tâlhar din România, oamenii legii au fost întâmpinați cu focuri de armă iar comisarul Paul Andreica, șeful Serviciului Investigații Criminale, a fost rănit. A urmat un schimb de focuri care a băgat spaima în locatarii blocului din cartierul Subcetate, acolo unde a avut loc scena sângeroasă. La final, a fost capturat autorul jafului armat asupra unei bănci: Dorin Grigore Sima, zis „Vampiru”.Se ascundea la iubită

Oamenii legii aflaseră locul unde se ascundea autorul jafului armat. Dorin Grigore Sima, zis „Vampiru”, de 35 de ani, stătea în apartamentul iubitei sale, dintr-un bloc ANL. Avea asupra sa arma pe care o folosise ca să atace sediul băncii. Marți după amiază, polițiștii au ajuns la ușa apartamentului și au intrat în locuință. „Vampiru” a pus mâna pe pistol și a tras. Polițistul aflat în față a fost lovit de un proiectil în brațul stâng. Colegii săi au ripostat și au tras către agresor, care a fost împușcat în coapsă. Și polițistul și infractorul au ajuns la spital, unde li s-au acordat îngrijiri medicale.


FOTO:Comisar Paul AndreicaEliberat pentru bună purtare

Dorin Grigore Sima este un personaj cunoscut în zona Ardealului. „Vampiru” a fost condamnat pentru ultraj și tâlhărie. În anul 2003, împreună cu Tolvai Ioszef, el a torturat și tâlhărit un taximetrist din Satu Mare. În ciuda faptelor reprobabile, el a fost eliberat condiționat în anul 2012, pentru bună purtare. La scurt timp după eliberarea din pușcăria românească, el a plecat în Italia, unde a fost arestat, tot pentru tâlhărie. După ce a ispășit pedeapsa în Penisula italică, s-a întors în țară. La Bistrița, el a vrut să dea o nouă lovitură. Pe 5 iulie, „Vampiru” a intrat în sediul unei bănci și, sub amenințarea pistolului, a furat 19.000 de lei, bani aflaţi în casierie. La scurt timp după atacul armat, la Vama Siret, autoritățile din Suceava au reținut un cetățean ucrainean care semăna cu autorul jafului. Însă, amprentele, care nu s-au potrivit cu cele de la locul jafului, l-au scos din culpă pe ucrainean.