Evenimentul Zilei > Justitie > Autorul atacului armat de la Mangalia, arestat preventiv
Autorul atacului armat de la Mangalia, arestat preventiv

Autorul atacului armat de la Mangalia, arestat preventiv

Bărbatul, de 42 de ani, din Mangalia, reținut luni seara după ce, folosind o pușcă de vânătoare, a împușcat mortal un bărbat și a rănit alți doi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de judecătorii Tribunalului Constanța. Cei doi răniți, care se pare că au fost atinși din greșeală de alice, ei fiind de fapt “locotenenții agresorului”, au fugit din Urgența Spitalului Județean Constanța.

Deși în timpul audierilor, Florin B. a susținut că a folosit arma, o pușcă de vânătoare veche, cu țeava tăiată, pentru că ar fi fost în legitimă apărare, el a primit, seara trecută, ordonanță de reținere pentru 24 de ore, iar în această după amiază a fost deferit Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă. Decizia judecătorilor care l-au arestat preventiv a fost luată în prezența unui număr mare de polițiști și mascați de la Operațiuni Speciale.

Atacul armat a avut loc, luni la prânz, în urma unui conflict iscat din senin, duminică seara, după două zile de chef la un botez la care au participat clanurile Puiana și Buruiană din Mangalia. Membrii celor două familii au antecedente penale în traficul de carne vie și de droguri, fiind, potrivit unor localnici, în legătură cu rețelele de infracționalitate din Spania.

Cearta între ei ar fi izbucnit după ce un participant la botez l-ar fi făcut “drogat” pe Florin B. despre el spunându-se, în oraș, că este “consumator” Când a năvălit în curte, luni la prânz, împreună cu locotenenții săi pentru a-și regla conturile cu gazda, autorul faptei a tras în Mustafa G. nimerindu-l în abdomen. Câteva alice metalice s-au împrăștiat însă, oprindu-se în picioarele lui Mursel R. și în gamba lui Iusmet A., oamenii săi.

Mustafa G. a murit mai târziu la spitalul din Mangalia. Unul dintre răniți a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Constanța, iar celălalt, despre care nu s-a știut inițial, s-a prezentat singur la Urgența spitalului din Constanța, cu plăgi la o gambă. Niciunul nu a rămas însă internat, unul a fugit fără avizul medicului, iar celălalt, pe propria semnătură. Surse din Mangalia spun că “locotenenții” s-au întors la familia agresorului. Mursel R. ar locui, de altfel, chiar în casa lui Florin B. Curtea de pe strada Farului, unde a avut atacul armat, este în continuare păzită de o mașină a poliției pentru a preveni eventualele încercări de răzbunare.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: