Palatul de Gheaţă din Madrid are o suprafață de 1.800 de metri pătrați și va primi primi destinația de morgă, după ce serviciile funerare municipale s-au declarat depășite de numărul uriaș al victimelor noii epidemii.

Primăria din Madrid a anunţat că nu au putut colecta trupurile victimelor din cauza lipsei de echipamente de protecţie pentru personal. Presa spaniolă a relatat că, aflate în criză de spații unde să poată fi depozitate cadavrele, autoritățile au apelat la acționarii patinoarului care și-au dat acordul.

Palatul de Gheață este un centru comercial unde, pe lângă magazine, cinematografe, piste de bowling, restaurante şi cafenele, a fost amenajat și unul dintre cele mai mari patinoare ale lumii. Patinoarul se află în apropierea centrului expoziţional din Madrid, ale cărui pavilioane au fost transformate în spital de campanie cu 1.500 de paturi şi care ar putea găzdui până la 5.500 de paturi.

Spania a înregistrat 462 de decese de duminică până luni din cauza pandemiei de coronavirus. Numărul total al deceselor a ajuns la 2.182, dintre acestea 1.263 doar în regiunea Madrid, potrivit unui nou bilanţ comunicat luni de autorităţi.