Evenimentul Zilei > Actualitate > Autoritățile evită un răspuns clar. Intră Bucureștiul în carantină?
Autoritățile evită un răspuns clar. Intră Bucureștiul în carantină?

Autoritățile evită un răspuns clar. Intră Bucureștiul în carantină?

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, nu exclude ca și Bucureștiul să intre în carantină precum municipiul Suceava. Primarul general susține că există discuții pe această temă dar își exprimă speranța ca să nu se ajungă într-o asemenea situație. Pe de altă parte, șeful DSU, Raed Arafat a precizat că o asemenea măsură va fi adoptată în funcție de evoluția pandemiei.

Primarul General, Gabriela Firea, confirmă că există discuții în legătură cu o eventuală intrare în carantină a municipiului București, așa cum s-a întâmplat la Suceava. Într-o intevenție la România TV, Gabriela Firea a precizat că o asemenea măsură depinde de locuitorii Capitalei, dacă respectă sau nu restricțiile de circulație și celelalte decizii ale autorităților menite să restrângă răspândirea coronavirusului. Firea a precizat că speră să nu se ajungă într-o asemenea situație.

La rândul său, șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că o decizie privind intrarea în carantină a Bucureștiului, așa cum s-a întâmplat la Suceava nu a fost luată în calcul la acest moment. El a precizat, însă, că o asemenea măsură nu poate fi exclusă, dar adoptarea acesteia depinde de evoluția pandemiei de coronavirus.

„Nimeni nu poate să dea garanție despre nimic, în acest moment, pentru că virusul evoluează. Acest lucru se schimbă, evoluția se schimbă, și noi trebuie să vedem de la caz la caz. Nu am discutat despre București”, a spus Raed Arafat.