Evenimentul Zilei > Actualitate > Autoritățile din Petroșani, în alertă. Ce i-a îngrozit pe locuitorii orașului
Autoritățile din Petroșani, în alertă. Ce i-a îngrozit pe locuitorii orașului

Autoritățile din Petroșani, în alertă. Ce i-a îngrozit pe locuitorii orașului

Autoritățile din Petroșani au convocat Comitetul pentru situaţii de urgenţă, după ce din pământul aflat în curțile gospodăriilor aflate deasupra fostelor galerii, a început să iasă fum.

Locuitorii orașului Petroșani și autoritățile au intrat în alertă după ce, timp de mai multe zile, din pământul aflat în curțile gospodăriilor aflate deasupra fostelor galerii, a început să iasă fum. Autoritățile au convocat Comitetul pentru situaţii de urgenţă, solicitând sprijinul ISU Hunedoara, potrivit RADOR.

La fața locului a venit o autospecială cu apă şi spumă, dar și grupul de suport tehnic al ISU Hunedoara, care a acționat cu sonde speciale pentru a încerca stingerea focului care nu se manifestă la suprafață. Specialiștii, care au venit la fața locului, au decis că nu este necesară evacuarea oamenilor din gospodăriile aflate în perimetrul afectat. Ei au încercat să vadă dacă există galerii închise care ar fi putut lua foc în subteran.

Mina Dâlja a fost înființată în 1867 şi a funcționat până în 1999, când a fost închisă, perimetrul fiind ecologizat. Galeriile au fost umplute cu apă, unii specialiști susținând că umplerea puțului central nu s-a făcut conform normelor tehnice.