Evenimentul Zilei > Social > Autoritățile au decis când se vor întoarce la școală copiii intoxicați de la Arad
Autoritățile au decis când se vor întoarce la școală copiii intoxicați de la Arad

Autoritățile au decis când se vor întoarce la școală copiii intoxicați de la Arad

La o săptămână după ce cursurile de la Liceul german ”Adam Muller Guttenbrunn” din Arad au fost suspendate, autoritățile au decis când se vor întoarce copiii la școală. Un număr de 58 de elevi au ajuns la urgențe, la spital, intoxicați.

Elevii s-au otrăvit, în urma unei acţiuni de dezinsecție și deratizare care nu a fost realizată corespunzător. Ei au ajuns în fața medicilor în prima zi de școală după vacanța de iarnă, prezentând simptome de greaţă şi vomă şi erupţii pe tot corpul, dar mai ales în zona feţei.

În cauză a fost deschis un dosar. Primele cercetări arată că firma care a făcut deratizareași dezinsecția a folosit o substanţă interzisă în ţara noastă şi de asemenea a mai utilizat o substanţă toxică într-o concentraţie de 5 ori mai mare decât cea admisă.

Din decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cursurile au fost suspendate la Liceul afectat, pentru îndepărtarea oricărui pericol. După o săptămână, autoritățile au luat o altă decizie: luni, 20 ianuarie, elevii se pot întoarce la şcoală.

“Ca urmare a asigurărilor Direcției pentru Sănătate Publică Arad privind eliminarea pericolului la adresa elevilor și a cadrelor didactice, Comisia Județeană pentru Situații de Urgență a hotărât, în unanimitate, reluarea cursurilor la Liceul Teoretic Adam Muller Guttenbrunn începînd cu data de 20 ianuarie 2020.  Conducerea unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean Arad programul pentru recuperarea materiei din zilele 14-17 ianuarie”, transmite Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad.