Evenimentul Zilei > Justitie > AUTODENUNŢ la DNA! Horia SIMU recunoaşte că a dat ŞPAGĂ
AUTODENUNŢ la DNA! Horia SIMU recunoaşte că a dat ŞPAGĂ

AUTODENUNŢ la DNA! Horia SIMU recunoaşte că a dat ŞPAGĂ

Afaceristul Horia Simu a recunoscut că i-a dat şpagă fostului consilier prezidenţial Daniel Moldoveanu. Horia Simu a fost judecat într-un dosar de complicitate la abuz în serviciu, dare de mită şi spălare de bani. Acesta este acuzat că ar fi cumpărat mai multe proprietăţi în Franţa din banii primiţi din despăgubirile ilegale de la ANRP, informează B1TV.

"Dosarul îi aparţine domnului Moldoveanu. E o dezamăgire pentru mine ca om. Domnului Moldoveanu i s-au transmis 25% din drepturile litigioase ale acelui dosar. Au fost şi verificate drepturile litigioase. Partea domnului Moldoveanu din retrocedarea mea a fost de un milion de euro. El în dosarul meu nu are nicio calitate. S-au denunţat fapte diferite. Domnul Moldoveanu a denunţat o dare de mită. Că l-am mituit eu. Banii sunt acum la el.Domnul Moldoveanu mi-a cerut o creanţă pentru că o putea rezolva mai uşor. Eram prieteni din 2004 înainte de a ocupa vreo funcţie publică.Mi s-a cerut 50% şpagă din dosarul ANRP de 8 milioane de euro. Eu am dat doar 25% şpagă", a declarat Simu.

Horia Simu a primit o despăgubire de 8,75 de milioane de euro de la ANRP pentru 25 de hectare de teren în judeţul Constanţa. Procurorii DNA susţin că milionarul i-ar fi dat mită 400.000 de euro fostei şefe a ANRP, Crinuţa Dumitrean. Cu banii primiti, Simu şi-a cumpărat ulterior două proprietăţi la Saint Tropez.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.