Evenimentul Zilei > International > AUTOBUZUL de CAMPANIE al fostului PREȘEDINTE a fost ATACAT cu arme de FOC! „Este aproape ca ASCENSIUNEA NAZISMULUI”. Autorităţile, în ALERTĂ!
AUTOBUZUL de CAMPANIE al fostului PREȘEDINTE a fost ATACAT cu arme de FOC! „Este aproape ca ASCENSIUNEA NAZISMULUI”. Autorităţile, în ALERTĂ!

AUTOBUZUL de CAMPANIE al fostului PREȘEDINTE a fost ATACAT cu arme de FOC! „Este aproape ca ASCENSIUNEA NAZISMULUI”. Autorităţile, în ALERTĂ!

Cel puţin două autobuze din caravana de campanie electorală a fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva au fost lovite de focuri de armă, marţi, conform Partidului Munictoresc (PT), din care face parte fostul şef de stat. Autorităţile investighează incidentul.

Secretariatul de Siguranţă Publică din Parana a transmis, printr-un comunicat, că au fost demarate cercetările în acest caz, afirmând că Lula nu se afla la bordul autovehiculului la momentul incidentului, relatează Reuters.

 

În atacul produs în sudul statului Parana, unul dintre gloanţele trase a lăsat o gaură în caroseria autobuzului, iar un alt foc de armă a lovit geamul unui alt vehicul. Mai mult, pe traseu fuseseră plasate cuie, tăind roţile unuia dintre autobuzele de campanie ale lui Lula, conform PT. Nimeni nu a fost rănit în acest incident.

„Ce văd acum este aproape ca ascensiunea nazismului. Ce vedem acum nu este politic, pentru că, dacă voiau să înfrângă PT, ar fi mers la urne”, a transmis Lula, conform comunicatului PT.

„Dacă ei cred că ne vor speria prin ceea ce fac, se înșală. Ne va motiva”, a încheiat fostul preşedinte.

Lula a fost şeful de stat al Braziliei din 2003 până în 2010 şi încearcă să câştige un al treilea mandat, la alegerile care voir avea loc în luna octombrie, în ciuda unei condamnări pentru fapte de corupţie care îi interzice să fie ales în  funcţii publice. Fostul preşedinte a negat în repetate rânduri ocomiterea ilegalităţilor şi a promis că va lupta împotriva acuzaţiilor care i se aduc.

Autobuzele sale de campanie au fost deja lovite cu ouă şi pietre pe ruta lor.