Evenimentul Zilei > International > Australia a dat lovitura! Strategia NATO a fost pusă la punct până la cele mai mici detalii
Australia a dat lovitura! Strategia NATO a fost pusă la punct până la cele mai mici detalii

Australia a dat lovitura! Strategia NATO a fost pusă la punct până la cele mai mici detalii

Australia şi NATO au semnat miercuri un nou „acord de parteneriat întărit” vizând extinderea cooperării în regiunea Pacificului, transmite dpa.

Acordul care se poate reînnoi odată la doi ani a fost semnat la Sydney de către secretarul general al NATO Jens Stoltenberg și ministrul australian al apărării, Linda Reynolds.

„Căutăm noi domenii de cooperare în regiunea Indo-Pacific”, a menţionat ministrul australian, a cărui ţară contribuie în prezent cu circa 300 de militari la misiunea NATO din Afganistan, Resolute Support.

„Cu cât mediul de securitate este mai imprevizibil, cu atât este mai important să fim împreună, să lucrăm împreună şi să apărăm o ordine mondială bazată pe reguli”, a spus la rândul său Jens Stoltenberg, subliniind că „acesta este scopul parteneriatului dintre Australia şi NATO”.

Secretarul general al NATO a adăugat că statele membre ale Alianţei sunt „preocupate” de activităţile Iranului în Strâmtoarea Ormuz şi urmăresc îndeaproape situaţia.

„Toţi aliaţii noştri sunt preocupaţi de activităţile destabilizatoare ale Iranului din regiune, de susţinerea acestuia faţă de diferite grupări teroriste şi de programul său de rachete”, a declarat Stoltenberg presei.

Australia a indicat că are în vedere trimiterea de nave şi aeronave militare în Golf, pe fondulescaladării tensiunilor dintre SUA şi Iran în regiune, aminteşte dpa.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: