Evenimentul Zilei > Politica > Aurel Simionescu (PSD): „Nu candidez la Primărie şi nici nu mă interesează preşedinţia CJ Brăila”
Aurel Simionescu (PSD): „Nu candidez la Primărie şi nici nu mă interesează preşedinţia CJ Brăila”

Aurel Simionescu (PSD): „Nu candidez la Primărie şi nici nu mă interesează preşedinţia CJ Brăila”

Aurel Simionescu nu mai vrea Primăria Brăilei

Primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu (PSD), a declarat astăzi, în prima conferinţă de presă organizată după ieşirea din arest, că nu va candida din nou la Primărie şi nici la preşedinţia CJ Brăila.

„Încă o dată eu spun că nu am să candidez pentru o funcţie executivă. Avem un preşedinte tânăr la Consiliul Judeţean, care sper să confirme încrederea ce i-a fost acordată prin profesionalismul de care e nevoie acolo, avem un candidat tânăr de la PSD, şi văd că şi celelalte partide şi-au pus astfel de candidaţi tineri pentru Primăria municipiului Brăila.

„E nevoie de schimb de generaţii”

Cred că toţi trebuie să înţelegem că e nevoie de un schimb de generaţii şi, dacă va fi nevoie de un sprijin, de consiliere, de sfaturi, de sugestii, eu nu plec din Brăila, aşa că ne putem auzi. Asta ca să punem punct la tot felul de zvonuri care au apărut”, a declarat Simionescu, potrivit Agerpres. El a precizat că sfârşitul lunii martie este termenul pentru definitivarea candidaturilor la nivelul partidului pe care îl reprezintă.

Finalul lunii martie

„Aşa cum v-am mai spus, lucrurile cu privire la candidaturi trebuie tranşate undeva pe finalul lunii martie, fiindcă vedeţi că se întâmplă tot felul de lucruri şi nu cred că trebuie să mergem pe repede înainte cu tot felul de liste şi funcţii. Noi vom avea mâine după-amiază o întâlnire şi la partid unde o să discutăm lucrurile astea. Există o echipă de campanie, ea va face campanie pentru candidaţii noştri şi important este ca partidul să câştige”, a completat Simionescu. Aurel Simionescu a părăsit, luni seara, arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, acolo unde s-a aflat din 4 februarie, când Tribunalul Galaţi a decis cercetarea sa în stare de arest preventiv pentru 30 de zile, conform solicitării procurorilor DNA.