Spionajul militar din Ucraina, acuzații pentru Simion: AUR pregătește o amplă acțiune de propagandă pro-Putin

Spionajul militar din Ucraina, acuzații pentru Simion: AUR pregătește o amplă acțiune de propagandă pro-Putin George Simion. Sursa foto: Arhiva EvZ

Partidul condus de George Simion, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), s-ar pregăti de o amplă acțiune de propagandă, susține presa ucraineană, care citează surse din cadrul Direcției Principale de Informații (HUR) a Ministerului Apărării,

AUR ar pregăti o acțiune anti-ucraineană: propagandă, dezinformare

Sursă foto: captură video platforma X

Formațiunea politică AUR este numită de publicația ucraineană  kyivpost.com  „partid  pro-Rus”. Jurnaliștii de la Kiev susțin că oficialii AUR ar realiza  în prezent interviuri cu preoți din satele din regiunile Cernăuți, Transcarpatia și Odesa, unde locuiește un număr semnificativ de etnici români, ca parte a pregătirilor pentru ”operațiunea de propagandă”, menționează sursa citată.

Se precizează, conform unor surse sub protecția aninimatului, că  reprezentanții AUR intervievează familiile bărbaților care sunt pe front și luptă în războiul cu Rusia

„Această operațiune face parte din peisajul politic intern românesc, dar ar putea avea un impact negativ asupra imaginii Ucrainei”, a declarat un oficial din cadrul serviciilor speciale, care ar fi  discutat cu publicaia  cu Kyiv Post sub protecția  anonimatului.

Ne puteți urmări și pe Google News

De ce se tem ucrainenii de partidul condus de George Simion: Blocarea tranzitului, incitarea la proteste

George Simion

George Simion Sursă foto: Facebook

 Sursa citată spune că acțiunile „orchestrate” de partidul AUR ar incita la proteste, iar situația Ucrainei, deja complicată, s-ar agrava prin acțiunile de dezinformare, în contextul războiului cu Rusia. În trecut, AUR a mai fost acuzat de propagandă, iar președintele acestei formațiuni, George Simion, a menționat că „sunt acuzații lansate de cei care sunt înpotriva românilor”.

Nu doar AUR ar duce o campanie de dezinformare.   În același mod ar proceda și eprezentanții partidului bulgar „Renașterea” în regiunea Odesa. Sunt vizate satele cu etnici bulgari.

Unii dintre reprezentanții serviciilor de informații consideră că astfel de acțiuni sunt „comandate” de ruși, pentru a destabiliza Ucraina.

În raportul Consiliului Superior de Apărare a Țării(CSAT), una dintre principalele acțiuni ale serviciilor de informații române a fost combaterea dezinformării, în contextul războiului Rusia-Ucraina.