Evenimentul Zilei > Politica > Fost judecător al CCR, reacție după condamnarea lui Dragnea: „Să îi lăudăm că au luat decizia asta!”
Fost judecător al CCR, reacție după condamnarea lui Dragnea: „Să îi lăudăm că au luat decizia asta!”

Fost judecător al CCR, reacție după condamnarea lui Dragnea: „Să îi lăudăm că au luat decizia asta!”

Fostul judecător al CCR Augustin Zegrean a declarat că este normală condamnarea lui Liviu Dragnea și că decizia ar fi trebuit luată în urmă cu mai mult timp.

Augustin Zegrean susține că decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare trebuia luată de mai mult timp, considerând această decizie ca fiind una normală.

„Și îngerii dacă îl judecau, tot pedeapsa asta i-o dădeau, pentru că bănuiesc că îngerii respectă legea. Nu trebuie să ne mirăm când instanța aplică legea, trebuie să ne mirăm atunci când nu o aplică. Trebuie să ne reobișnuim că justiția aplică corect legea. Asta trebuia să facă magistrații și nu trebuie să îi lăudăm când își fac treaba, pentru că nu este cazul”, a declarat Augustin Zegrean, conform Libertatea.

Fostul judecător CCR a mai precizat că „orice om care gândește logic și juridic” se aștepta la această decizie. 

„Cred că și cel condamnat se aștepta la decizia de astăzi.”, a menționat Zegrean, conform sursei citate. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, luni, de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. 

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare de completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Sentința este definitivă. Astfel, judecătorii au menținut condamnarea din prima instanță. Totodată, Liviu Dragnea trebuie să plătească 23.414 lei despăgubiri civile.

Liviu Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid (PSD) la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Tribunalul București a trimis către Poliția Capitalei mandatul de arestare pe numele lui Liviu Dragnea.

Dosarul lui Dragnea s-a judecat la Înalta Curte, atât pe fond, cât și în apel, într-un proces pe parcursul căruia liderul PSD a cerut și a obținut recompunerea Completului de 5 judecători, pe motiv că nu fusese legal constituit.

Pe scurt, CCR a obligat ICCJ să tragă din nou la sorți toate Completurile de 5, inclusiv cel care îl judeca pe Liviu Dragnea, după ce a constatat că magistrații care le prezidau erau numiți de conducerea instanței, nefiind desemnați aleatoroiu așa cum cere legea.