Evenimentul Zilei > Justitie > Au trecut 71 de zile de când Parlamentul a votat arestarea deputatului Marko Attila. E liber, la Budapesta!
Au trecut 71 de zile de când Parlamentul a votat arestarea deputatului Marko Attila. E liber, la Budapesta!

Au trecut 71 de zile de când Parlamentul a votat arestarea deputatului Marko Attila. E liber, la Budapesta!

De 71 de zile, deputatul infractor Marko Attila a dispărut din vizorul autorităților române fugind la Budapesta după ce, pe 3 decembrie 2014, Camera Deputaților a votat încuviințarea arestării sale.

Acest lucru înseamnă 71 de zile de neputință a statului român în aplicarea Justiției, timp în care Marko Attila postează nestingherit pe pagina sa de socializare că este nedreptățit și dă declarații presei maghiare din România despre inocența sa, adică despre nerecunoașterea actului de justiție de care a fugit cu complicitatea statului maghiar care îi oferă protecție.

Cele 71 de zile înseamnă peste două luni de eșec al diplomației române.

Ascunderea lui Marko Attila de către Ungaria permite însă desfășurarea în continuare a unor proceduri ilegale de retrocedări false, similare cu cea a Colegiului Miko din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, pentru care a și fost condamnat. De exemplu, la Tribunalul Harghita există pe rol pretenția Asociației Composesorale Bunurile Private din Ciuc de „retrocedare” a circa 20.000 ha de pădure prin simpla înființare de către UDMR a unei asociații cu același nume ca al Asociației originale care deținea acele suprafețe de pădure, valoarea „retrocedării” fiind estimată la 50 de milioane de euro.

„Dacă statul român nu face efortul de a-l recupera pe Marko Attila pentru a-i da justiției șansa să oprească furtul calificat de proprietăți, există șansa să nu putem opri la timp rețeaua de retrocedări false puse la cale de Ungaria cu ajutorul UDMR, dar și al altor entități maghiare, iar statul român să fie păgubit de suprafețe importante de pădure, dar și de clădiri și alte bunuri de o valoare inestimabilă”, a declarat, într-un comunicat de presă, Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: