La aproximativ zece zile de la moartea lui Al-Baghdadi, cei care i-au fost apropiați sunt căutați activ. Marți, un înalt oficial turc a anunțat că o soră a șefului grupului Statul Islamic a fost arestată de Turcia în nordul Siriei.

„Turcia a capturat-o pe sora lui Abu Bakr al-Baghdadi în Azaz „, în nord-vestul Siriei, a declarat oficialul turc, sub protecția anonimatului, scrie Le Point.

„Rasmiya Awad, născută în 1954, a fost capturată în timpul unui raid pe o tabără din apropiere de Azaz”, a adăugat el.

Potrivit acestuia, sora lui Baghdadi era alături de soțul ei, nora ei și cinci copii. „Cei trei adulți sunt interogați”, a spus el. „Ceea ce învățăm (din aceste interogatorii) va ajuta Turcia, precum și restul Europei, să se protejeze mai bine de teroriști”, a explicat ofițerul.

Observatorul sirian pentru drepturile omului , un ONG cu o rețea extinsă în teren, a confirmat arestarea surorii lui Baghdadi, a soțului ei, cumnatei și a celor cinci persoane nepoții „, într-o tabără de lângă Azaz. „Alți patru irakieni au fost arestați”, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Orașul Azaz se află într-o zonă din nord-vestul Siriei controlată de Turcia , în urma unei ofensive militară pe care a condus-o în 2016.