13 locuințe din Bucureşti, Ilfov, Giurgiu şi Argeş au fost percheziționate în acestă dimineață de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5, judiciariştii Poliţiei Sectorului 5 și de procurorii Parchetului de lângă Tribunalul Bucureşti. Au fost vizate mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Anchetatorii spun că persoanele aduse cu mandat pentru audieri, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi evidenţiat în documentele contabile, facturi de achiziţie a unor mărfuri de la alte societăţi comerciale declarate inactive, pentru a nu mai plăti TVA. Din datele polițiștilor, una dintre societăţile comerciale, ar fi achiziţionat, mărfuri de la două societăţi comerciale cu sediul social în judeţul Giurgiu, cu toate că cei doi furnizori figurează ca inactivi.

De asemenea, o firmă vizată în acest dosar ar fi efectuat achiziţii de bunuri/prestări servicii, de la societăţi care nu ar fi declarat livrări efectuate către aceasta. În urma analizării extraselor de cont, anchetatorii au constatat că, „ar exista tranzacţii financiare bancare între societatea comercială şi mai multe societăţi care au calitatea de furnizori ai săi, aceastea fiind folosite pentru a da o aparenţă licita a mărfurilor achiziţionate cât şi de a extrage din circuitul financiar, diverse sume de bani care ii erau destinate”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei.

Din raportul întocmit de specialişti se estimează că prejudiciul creat se ridică la suma de peste 11.000.000 de lei.

Șase persoane sunt cercetate în continuare. trei  dintre acestea au fost reţinute.

Te-ar putea interesa și: