Evenimentul ZileiJustitieAu “măsluit” contracte publice de 3 milioane euro. Angajați ai primăriei Mangalia, anchetați și cu averea sechestrată

Au “măsluit” contracte publice de 3 milioane euro. Angajați ai primăriei Mangalia, anchetați și cu averea sechestrată

Au “măsluit” contracte publice de 3 milioane euro. Angajați ai primăriei Mangalia, anchetați și cu averea  sechestrată
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au pus sub urmărire penală 15 foști și actuali angajați ai primăriei Mangalia cercetați pentru abuz în serviciu și delapidare în legătură cu atribuirea și derularea unor contracte de achiziție publică, cu un prejudiciu de 14 milioane lei.

Ofițerii DGA Constanța, în baza ordonanței emisă de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au efectuat, astăzi, o percheziție la domiciliul lui Cătălin C. fost director al Serviciului de Administrare a Domeniului Public și Privat din Primăria Mangalia, suspectat de săvârșirea mai multor infracțiuni în legătură cu atribuirea și derularea unor contracte de achiziții publice. Au fost ridicate documente. Urmărirea penală a inculpatului a început de fapt anul trecut, fiind vizați mai mulți angajați ai Serviciului.

 
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a început, atunci, urmărirea penală, “cu privire la săvârșirea mai multor infracțiuni, în perioada 2007-2010, de către reprezentanți ai S.P.A.D.P.P. Mangalia (subunitate cu personalitate juridică aflată în directa subordonare a Consiliului Local Mangalia)”. Suspecții ar fi întocmit documente cu caracter “eminamente nereal” pentru decontarea ilicită a unor lucrări neefectuate. Prin folosirea acestora, „au fost generate succesiv/ulterior alte contracte de achiziție publică, care trebuiau asigurate în garanție de către partenerul contractual din anul 2007”

Prejudiciul total provocat bugetului local este de aproximativ 14 milioane de lei. Procurorul de caz a dispus extinderea cercetărilor și continuarea urmăririi penale față de 14 suspecți, toți funcționari publici, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu folos patrimonial și fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată, precum și delapidare. Față de suspectul Cătălin C. s-a dispus măsura sechestrului asigurator pe bunuri în valoare de 100.000 de Euro, prejudiciul cauzat de infracțiunile pentru care este cercetat fiind estimat la valoarea de 500.000 Euro.

Fostul director este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu folos patrimonial, delapidarea  cu consecințe deosebit de grave, ambele în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Surse din administrația locală spun că, de fapt, ar fi vorba de un război “care pe care” între fostul director al ADP și primarul orașului. Cei doi ar face denunțuri unul împotriva altuia, după ce, inițial, au fost prieteni. Relația s-a răcit după ce directorul a fost demis printr-un sms. Ceilalți 14 funcționari ar fi victimele colaterale ale conflictului dintre cei doi.

 


Accesează: