Evenimentul Zilei > International > Au luat legea în propriile mâini! Poliția nu intervine. Imagini șocante!
Au luat legea în propriile mâini! Poliția nu intervine. Imagini șocante!

Au luat legea în propriile mâini! Poliția nu intervine. Imagini șocante!

Cum reacționează cineva când poliția nu intervine? Wayne Dean a luat dreptatea în propriile mâini. El știa că nu mai poate sta cu mâinile în sân de când un prieten a fost bătut în casa sa cu propriul ciocan de sudură.

We Stand Together este unul dintre numărul tot mai mare de "vigilenti" (cetățeni care se organizează în grupuri de autoapărare) din Marea Britanie care patrulează pe străzi.

 

Rezidenții Kingshurst Wayne, în vârstă de 47 de ani, și Tracy Quinn, în vârstă de 48 de ani, au înființat grupul și acum efectuează patrule de patru ori pe săptămână în oraș. Sun Online s-a alăturat perechii în acestă patrulă.

 

Puși pe treabă

 

Grupul nu se răzbună sau nu încearcă să rezolve infracțiunile. Ei își patrulează zona în veste reflectorizante, bătând pe ușile rezidenților și ale firmelor din cartier care doresc liniște.

 

Când Tracy și Wayne văd o infracțiune săvârșită sau o consecință a unei activități criminale, ei avertizează comunitatea online, astfel încât oricine altcineva local în acea zonă să poată ieși și să ajute.

 

În Chelmsley Wood, cu o populație de 12.453 în 2011, patrulată de opt ofițeri de poliție și 4 vigilanti, 77.28% din plîngerile înregistrate au fost retrase fără a mai fi luate măsuri.

 

Deși rata criminalității pentru Solihull este în prezent puțin mai mică decât media pentru alte zone controlate de Poliția West Midlands, datele arată că în perioada septembrie 2017 – octombrie 2018 s-a înregistrat o creștere accentuată a ratei criminalității.

 

Luna trecuta, o femeie de 78 de ani a fost înjunghiată de trei barbati dupa ce au intrat in casă și i-au furat geanta.

 

În ultimele săptămâni, poliția a apelat pentru ajutorul cetățenilor și al primăriei.